Ιδρυτική διακήρυξη από τον υποψήφιο δήμαρχο Καρπάθου Μ. Τσαμπουνιεράκη

Ιδρυτική διακήρυξη από  τον υποψήφιο δήμαρχο Καρπάθου Μ. Τσαμπουνιεράκη

Ιδρυτική διακήρυξη από τον υποψήφιο δήμαρχο Καρπάθου Μ. Τσαμπουνιεράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 854 ΦΟΡΕΣ

Τη διακήρυξη της παράταξής του «Κάρπαθος – Νέα Αρχή» έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Τσαμπουνιεράκης σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα.

Στη διακήρυξή του αναφέρει συγκεκριμένα:
«Η Κάρπαθος, το νησί μας, διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να είναι μια από τις πιο περιζήτητες και ποιοτικές περιοχές της Δωδεκανήσου: Στρατηγική θέση, δάση πρασίνου, φυσική ομορφιά, ονειρικές παραλίες και υψηλού επιπέδου ανθρώπους. Εδώ και κάποια χρόνια όμως, αντί να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός, η ποιότητα ζωής στο νησί μας πέφτει διαρκώς. Η καθημερινότητα δυσκολεύει.

Οι περιουσίες μας δεν αξιοποιούνται. Δεν μας ταιριάζει η στασιμότητα και η έλλειψη προόδου.
Δεν είναι αυτή η Κάρπαθος που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.
Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στα Δημοτικά μας πράγματα.
Να κάνουμε μια ‘‘Νέα Αρχή’’ για την Κάρπαθο.
Προχωράμε με νέα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή. Με ανθρώπους που μπορούν να σηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση του Δήμου μας. Με νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά και προσωπική - επαγγελματική διαδρομή που να αποτελεί τεκμήριο ικανότητας και διοικητικής επάρκειας.

Αυτή την ανάγκη, να μπει ο Δήμος μας σε μια νέα εποχή, έρχεται να εκφράσει η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη “Κάρπαθος-Νέα Αρχή”, και ο επικεφαλής Μιχάλης Τσαμπουνιεράκης.
Μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει, αντί να διαχωρίζει τους δημότες, να αφυπνίζει αντί να «κοιμίζει» τις συνειδήσεις, να δημιουργεί φρέσκα οράματα και να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά.

Στόχος του Συνδυασμού μας είναι ένας:
Να δώσει στην Κάρπαθο πρόσθετη αξία σε όλα τα επίπεδα και να κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της.
Μαζί μπορούμε να το πετύχουμε.
Ανατρέποντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις στα δημοτικά μας πράγματα.
Με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων προτεραιοτήτων. Με πρακτικές λύσεις, αποτελεσματικές συνεργασίες και δυναμισμό στις διεκδικήσεις μας.

Πιστεύουμε σε κάποιες αδιαπραγμάτευτες αρχές, όπως η εντιμότητα και η πλήρης διαφάνεια. Η εντιμότητα στη διαχείρηση των δημοτικών υποθέσεων και η ανιδιοτέλεια. Ο διάλογος, η αναζήτηση συνθέσων των διαφορετικών απόψεων και η δύναμη της ενότητας.
Η αξία του σχεδίου και των συγκεκριμένων προτάσεων, αλλά και η μεθοδικότητα στην προώθηση λύσεων στα προβλήματα του νησιού που φέρνει και τα αποτελέσματα. Εμείς, δεν βλέπουμε τις Δημοτικές εκλογές σαν ευκαιρία προβολής, προσωπικής ανέλιξης, ματαιοδοξίας ή διεκδίκησης κάποιας θέσης. Για εμάς, οι εκλογές μπορεί και πρέπει να είναι η ευκαιρία για μια νέα αφετηρία δυναμικής πορείας, με ανθρώπους που διαθέτουν αγάπη για την Κάρπαθο, μεράκι και διάθεση να εργαστούν σκληρά.

Σας καλούμε να σταθούμε, δίπλα-δίπλα, έξω από τοπικιστικές λογικές και πέρα από πολιτικές οριοθετήσεις ή άλλες προτιμήσεις, να συνθέσουμε το όραμα για τον ενιαίο Δήμο, μέσα από ειλικρινή διάλογο, για τη συνολική ανάπτυξή μας, με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και το μέλλον.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει.. Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με δεσμεύσεις.
Με ανθρώπους που έχουν σχέδιο και όραμα για τον τόπο.
Με ανθρώπους που θέλουν και μπορούν.
Αν όλοι συμφωνήσουμε, τότε το βράδυ των Εκλογών του 2019, δεν θα πανηγυρίσουμε απλώς μια νέα Δημοτική Αρχή, αλλά ένα καινούργιο κι ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το νησί μας και το Δήμο Καρπάθου.
Σας ευχαριστώ για την εκτίμηση».

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)