Μάστιγα τα αδέσποτα αιγοπρόβατα

Μάστιγα τα αδέσποτα αιγοπρόβατα

Μάστιγα τα αδέσποτα αιγοπρόβατα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 692 ΦΟΡΕΣ

Δεκάδες συλλήψεις ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 από τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτογενούς τομέα του Δήμου Ρόδου, όπως και, στη συνέχεια, εκατοντάδες κιλά προϊόντων σφαγής διατέθηκαν σε προνοιακά ιδρύματα της περιοχής μας.

Αναλυτικά, τα στοιχεία για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου του 2018 καταγράφονται στον απολογισμό του προγράμματος ελέγχου ανεπιτήρητων παραγωγών ζώων στο νησί και διάθεσης των προϊόντων σφαγής σε προνοιακές δομές, που έρχεται για έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου.

Επισημαίνεται ότι, η Διεύθυνση Πρωτογενούς τομέα του Δήμου, πραγματοποιεί επιχειρήσεις συλλήψεων των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, επιβάλλει πρόστιμα ανεπιτήρητης βόσκησης και αποδίδει τα προϊόντα σφαγής σε διάφορες προνοιακές δομές.

Όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα κ. Γιώργος Πόκκιας, καθ’ όλη την περυσινή χρονιά, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 157 συλλήψεις ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων, εκ των οποίων τα 22 με ενώτια και η Διεύθυνση επέβαλε πρόστιμα 1100 ευρώ.

Από τα συνολικά 787,5 κιλά προϊόντων σφαγής, τα 382 κιλά αποδόθηκαν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, 138 κιλά στο Ίδρυμα Κολυμπίων, 77,5 κιλά κρέας διατέθηκε για τις ανάγκες του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών και 190 κιλά διατέθηκαν στο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κρεμαστής «Παναγιά η Ελεημονήτρια».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη