Στο «σκοτάδι» αρκετές περιοχές της Ρόδου

Συνεχείς διακοπές ρεύματος καταγράφονται σήμερα στη Ρόδο, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές της Ρόδου να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Αυτή την ώρα χωρίς ρεύμα είναι σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακή» ολόκληρος ο οικισμός του Αρχαγγέλου, ενώ το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται έως και τη Λίνδο. Αντίστοιχα στη δυτική πλευρά του νησιού δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση σε περιοχές όπως η Σορωνή, η Θολός και οι Φάνες.

Παράλληλα διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας σημειώθηκαν νωρίτερα και στην πόλη της Ρόδου.

Τα παραπάνω περιστατικά δημιουργούν έντονο προβληματισμό, καθώς έρχονται να προστεθούν στις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος που γίνονται στο νησί το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον, πράγμα πρωτόγνωρο για τη Ρόδο εν μέσω χειμερινής περιόδου.

Πόσω μάλλον όταν πλέον λειτουργούν δύο εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, έστω και αν εκείνο στο Πρασονήσι είναι υπό δοκιμαστικό λειτουργία.

Εντούτοις θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ουδέποτε στο παρελθόν η Ρόδος, δεν είχε αντιμετωπίσει τέτοιας έκτασης προβλήματα, παρά μόνο την καλοκαιρινή περίοδο όταν η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα υπερτετραπλασιάζεται λόγω του τουρισμού.