Ρόδος: Με πλαστογραφίες έπαιρνε κινητά τηλέφωνα και τα πουλούσε

Ρόδος: Με πλαστογραφίες έπαιρνε κινητά τηλέφωνα και τα πουλούσε

Ρόδος: Με πλαστογραφίες έπαιρνε κινητά τηλέφωνα και τα πουλούσε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1947 ΦΟΡΕΣ

Με πλαστή ταυτότητα και πλαστό εκκαθαριστικό της εφορίας, σύναπτε συμβόλαια σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να παίρνει τις δωρεάν συσκευές, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσε!

Ο λόγος για 36χρονο από τον Πειραιά ο οποίος αύριο θα λογοδοτήσει για αυτή την υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από εννέα χρόνια και σύμφωνα με τα όσα ο 36χρονος είχε ισχυριστεί ενώπιον των διωκτικών αρχών, προσέφυγε σε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο από ανάγκη για να ταΐσει τα παιδιά του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η «δραστηριότητα» του 36χρονου άρχισε στις αρχές του 2010, και αφού προηγουμένως είχε φροντίσει για τις πλαστές ταυτότητες και τα εκκαθαριστικά της εφορίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο 36χρονος σκάναρε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή μία αστυνομική ταυτότητα, την οποία δήλωσε ότι την είχε βρει, και έχοντας αποθηκευμένη και τη δική του φωτογραφία, χρησιμοποιούσε ειδικό πρόγραμμα, την επεξεργαζόταν και στη συνέχεια εκτύπωνε έγχρωμα δελτία ταυτότητα με στοιχεία ατόμων της προτίμησής του.

Στη συνέχεια τις ταυτότητες αυτές τις πλαστικοποιούσε με τρόπο τέτοιο ώστε να δείχνουν γνήσιες. Με παρόμοιο τρόπο και μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή έφτιαχνε και τα πλαστά εκκαθαριστικά.

Συγκεκριμένα, αποθήκευε στον υπολογιστή το δικό του εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και έχοντας πρόσβαση πλέον σε αυτό, με δικούς του κωδικούς προέβαινε στην επεξεργασία του αλλάζοντας τα στοιχεία και κάνοντάς τα όμοια με αυτά των πλαστών δελτίων ταυτότητας που προηγουμένως είχε δημιουργήσει.

Έτσι ταυτότητα και εκκαθαριστικό είχαν πλέον όμοια στοιχεία και ανενόχλητος μπορούσε να τα χρησιμοποιεί στα υποκαταστήματα κινητής τηλεφωνίας, σε συμβάσεις που επιχειρούσε να συνάψει, παίρνοντας στην κατοχή του κινητά τηλέφωνα που στη συνέχεια πουλούσε αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

Τρεις φορές κατάφερε να συνάψει συμβόλαια σε αντίστοιχο αριθμό υποκαταστημάτων κινητής τηλεφωνίας ο 36χρονος, προτού συλληφθεί τελικά την τέταρτη φορά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού. Αυτό συνέβη στις 12 Φεβρουαρίου 2010 στη μία το μεσημέρι όταν ο 36χρονος εμφανίστηκε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Ιαλυσό και απευθυνόμενος στην 28χρονη υπάλληλο ζήτησε να κάνει δύο συνδέσεις κινητών τηλεφώνων (οικογενειακές).

Μάλιστα για το σκοπό αυτό είπε στην κοπέλα να τον ενημερώσει σχετικά με το πακέτο προσφορών του καταστήματος με τα οποία δίδονται και δωρεάν συσκευές. Η υπάλληλος ζήτησε από τον 36χρονο το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας και βεβαίωση με τον αριθμό Φορολογικού Μητρώου και τότε ο δράστης προσκόμισε μία από τις πλαστές ταυτότητες και ένα αντίστοιχο έγγραφο ΑΦΜ με τα ίδια στοιχεία.

Για κακή τύχη όμως του 36χρονου, στο κατάστημα την ίδια ώρα βρισκόταν και αστυνομικός του Τμήματος Ιαλυσού ο οποίος αντιλαμβανόμενος τη συναλλαγή, πλησίασε με τρόπο και διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ταυτότητα.

Άμεσα ο αστυνομικός επικοινώνησε με τους συναδέλφους του στο τμήμα, οι οποίοι έσπευσαν στο κατάστημα και συνέλαβαν το δράστη. Σε έλεγχο δε που έγινε στη συνέχεια για ταυτοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που έδινε ο 36χρονος ανήκαν σε 47χρονη γυναίκα που κατοικούσε στη Δράμα!

Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι και στις 10 Φεβρουαρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι ο ίδιος άνδρας πήγε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας (της ίδιας εταιρείας) στην πόλη της Ρόδου και συγκριμένα στο Μαντράκι, όπου με τον ίδιο τρόπο κατάφερε να συνάψει συμβόλαιο και να πάρει δωρεάν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου αξίας 325 ευρώ.

Τα στοιχεία της ταυτότητας που χρησιμοποίησε σε αυτή την περίπτωση ανήκαν σε 42χρονη κάτοικο Αθηνών.

Επίσης απογευματινές ώρες της 9ης Φεβρουαρίου 2010 ο 36χρονος πήγε σε άλλο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο Μαντράκι όπου και εκεί χρησιμοποιώντας δελτίο ταυτότητας με τα στοιχεία της 42χρονης από την Αθήνα, σύναψε συμβόλαιο με το οποίο πήρε δύο συσκευές τηλεφώνου συνολικής αξίας 270 ευρώ, ενώ η ζημία της εταιρείας από τα πάγια που προβλεπόταν από τη σύμβαση αυτή ανέρχεται στο ποσό των 1.596 ευρώ.

Τέλος στις 4 Φεβρουαρίου ο ίδιος, πήγε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο Αιγάλεω Αττικής και χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα έκανε συμβόλαιο με το οποίο πήρε μία ακόμα συσκευή.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα φωτοαντίγραφα και τα πλαστά έγγραφα που χρησιμοποιούσε στις συναλλαγές του, και ένα κινητό τηλέφωνο που είχε πάρει στις 10 Φεβρουαρίου 2010 από το υποκατάστημα της πόλης της Ρόδου, το οποίο επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ανάλογη καταγγελία για άνδρα που με «περίεργη» ταυτότητα επιχείρησε να συνάψει συμβόλαιο για οικογενειακό πακέτο, ώστε να πάρει δώρο μία συσκευή κινητού τηλεφώνου αξίας 200 ευρώ, έγινε και από έναν ακόμα υπάλληλο καταστήματος κινητής τηλεφωνίας της πόλης μας.

Σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε πως η δυσχερή οικονομική κατάσταση του ιδίου αλλά και της οικογένειάς του, τον ώθησε να προβεί στις πράξεις αυτές, τις οποίες και αποδέχτηκε.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο