Επιπτώσεις στα νησιά μας από την πτώχευση της Germania

Επιπτώσεις στα νησιά μας από την πτώχευση της Germania

Επιπτώσεις στα νησιά μας από την πτώχευση της Germania

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1232 ΦΟΡΕΣ

Ρόδος, Κως και Κάρπαθος είναι τα νησιά της Δωδεκανήσου που επηρεάζονται από την πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Germania, η οποία έφερνε μεγάλο αριθμό τουριστών από τη Γερμανία στην περιοχή μας.

Μάλιστα χτες ακυρώθηκαν οι 4 πρώτες πτήσεις αναχώρησης και επιστροφής προς Funchal (Μαδέρα/ Πορτογαλία) και Αττάλεια (Τουρκία).
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το tornosnews.gr, o όμιλος της Lufthansa, ιδιαίτερα η Eurowings, και η Condor προσφέρουν μειωμένες τιμές εισιτηρίων στους επιβάτες της Germania που επηρεάστηκαν από την παύση της λειτουργίας της, ιδιαίτερα όσους είχαν προβεί σε απευθείας κράτηση από τον αερομεταφορέα, εκτός πακέτου διακοπών.

Οι επιβάτες που έχουν καθηλωθεί στο εξωτερικό μπορούν να πετάξουν με πτήση επιστροφής της Eurowings μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου στη μισή τιμή. Το ίδιο και με την Tuifly και την Condor.

Επιπλέον, μετά την κατάρρευση της εταιρείας, το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης επιχειρεί να καλύψει το κενό των πτήσεων με άλλους αερομεταφορείς, καθώς, όπως εκτιμά η διοίκηση του αεροδρομίου, η πτώχευση αυτή συνεπάγεται ποιοτικό κόστος για τη Νυρεμβέργη και ολόκληρη τη βιομηχανία.

Η Germania αποτελούσε πιο πρόσφατα το μεγαλύτερο αερομεταφορέα του αεροδρομίου στο τουριστικό σκέλος πτήσεων. Προς το παρόν επηρεάζονται 17 αναχωρήσεις την εβδομάδα. Η Germania προσέφερε ένα ελκυστικό δίκτυο δρομολογίων από τα Κανάρια μέχρι την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο αερομεταφορέας έγιναν γνωστά στις αρχές Ιανουαρίου, ωστόσο οι πτήσεις συνεχίσθηκαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Παράλληλα, η εταιρεία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για χρηματοδότηση.

Λίγο αργότερα, αποκαλύφθηκε οτι υπήρχαν καθυστερήσεις πληρωμών στους εργαζομένους.

Οι τριγμοί στο χώρο των αερομεταφορών στη Γερμανία είχαν κάνει την εμφάνισή τους από το 2017, με την κατάρρευση της Air Berlin, και στη συνέχεια της Small Planet Airlines (2018).

Η αεροπορική εταιρεία με 37 αεροσκάφη εξυπηρετεί κυρίως δρομολόγια διακοπών για μεσογειακούς, βορειοαφρικανικούς προορισμούς για τους Γερμανούς που αναζητούν ήλιο σε πακέτα ταξιδιών και μεταφέρει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Οι μεγάλες αυξήσεις της τιμής της κηροζίνης, η ταυτόχρονη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι μεγάλες καθυστερήσεις της ένταξης αεροσκαφών στον στόλο και ο ασυνήθιστα υψηλός αριθμός συντηρήσεων που χρειάστηκαν τα αεροσκάφη της εταιρείας οδήγησαν τον γερμανικό αερομεταφορέα Germania σε πτώχευση. Τα χρέη του ανέρχονται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου