Κεραμική λειψανοθήκη ανέδειξε η σοροκάδα στο Γεννάδι

Κεραμική λειψανοθήκη ανέδειξε η σοροκάδα στο Γεννάδι

Κεραμική λειψανοθήκη ανέδειξε η σοροκάδα στο Γεννάδι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2817 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Κώστας Ε. Σκανδαλίδης


Δεν είναι πολύς καιρός που είδε το φως της δημοσιότητας το νέο μου βιβλίο "Το Γεννάδι της Ρόδου- Ιστορία και Πολιτισμός", εκδ. Σ.Γ.Τ.Δ., Αθήνα, 2018, όπου στη σελίδα 75 αναφέρω επί λέξει:

“...Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε, ότι όλο το παραλιακό μέτωπο από το Βαθύ Αργκάκι ως το παλιό Μουράγιο, είναι επίσης αρχαιολογικός τόπος, ο οποίος και επειδή μέχρι σήμερα έχει συληθεί σε μεγάλο βαθμό, βοηθούντος και του χειμέριου κύματος στους δυνατούς νοτιάδες, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ανασκαφεί και να αναδειχθούν και εκεί τα ιστορικά κατάλοιπα της περιοχής...”

Πριν από λίγο ο καλός μου φίλος και πρώην κοινοτάρχης του Γενναδίου Σταύρος Ακούρης, που τον πονάνε κάτι τέτοια πράγματα, μου τηλεφώνησε για να μου πει πως κάνοντας μια βόλτα μαζί με την κόρη του στο σημείο αυτό ακριβώς του παλιού μουράγιου, διαπίστωσαν πως η μανία της προχθεσινής σοροκάδας έφερε στην επιφάνεια ανθρώπινα οστά, προφανώς μέσα σε κεραμική λειψανοθήκη. Και για του λόγου το αληθές μου έστειλε και τις φωτογραφίες.

Τον παρακάλεσα να τα σκεπάσει με την άμμο για να μην γίνουν στόχος σύλησης, να το δημοσιοποιήσω στη "Ροδιακή" και αν η Αρχαιολογική Υπηρεσία ενδιαφέρεται, αύριο κιόλας να έλθει σε επαφή με τον Σταύρο Ακούρη και να ερευνήσει το συγκεκριμένο σημείο.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γιώργος Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης