Σαφώς βελτιωμένη η Bygdo IL για το Rhodes Tour

Μια μεγάλη προσπάθεια κάνει η Bygdo IL ώστε σε μερικά χρόνια να είναι σε θέση να πρωταγωνιστεί σε μεγάλες ποδηλατικές διοργανώσεις κι έτσι το 2018 ουσιαστικά ήταν αρχή μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες γι’ αυτό.

Βάσει των παραπάνω, συνεπάγεται η συνεχής βελτίωση των ποδηλατών στην ομάδα από τη Νορβηγία με συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες κι ένα ικανό μπάτζετ ώστε να εξυπηρετεί τις απαιτήσεις τους.

Μέσα στο 2019 δέκα ποδηλάτες της ομάδας θα έχουν σημαντικές παρουσίες ενώ άλλοι δεκαπέντε που ακολουθούν θα πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους. Αρκετοί από τους αθλητές της Bygdo IL ξεκίνησαν την περυσινή σεζόν στους διεθνείς αγώνες της Ρόδου, ανάμεσά τους και δύο επαγγελματίες, ενώ κάποιοι με την απαραίτητη ανάκαμψη περιμένουν σημαντικά αποτελέσματα μέσα στο 2019.

Η νορβηγική ομάδα αναμένεται να είναι και τον Μάρτιο παρούσα στη Ρόδο, για να ζήσουν ξανά οι ποδηλάτες της τη συμμετοχή σε διαδρομές απίστευτου φυσικού κάλλους και να αποδείξουν, έχοντας καλύτερά αποτελέσματα σε σχέση με το 2018, τη συνεχή εξέλιξή τους.

Οι αγώνες της Ρόδου με το Διεθνές Γκραν Πρι και τον Γύρο του νησιού θα γίνει στις 3 Μαρτίου αλλά και από 8 έως 10 του συγκεκριμένου μήνα, παρουσία αρκετών επαγγελματικών ομάδων από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Αφρική. Διοργανώνονται από τον Ροδήλιο και τη Sports Tours Hellas με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, όπως  επίσης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Οι διαδρομές έχουν όπως παρακάτω:

3 Μαρτίου
Διεθνές Γκραν Πρι

Εκκίνηση από Ρόδο με κατεύθυνση προς τη Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι κι από ‘κει έξοδος στη Ρόδου-Λίνδου προς Αφάντου-Αρχάγγελο-Χαράκι-Κάλαθο-Λίνδο-Πεύκους-Λάρδο-Κιοτάρι-Γεννάδι-Λαχανιά-Κατταβιά-Απολακκιά-Μονόλιθο-Σιάννα-Κρητηνία-Κάμειρο Σκάλα-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Θεολόγο-Ιαλυσό και τερματισμό πάλι στη Ρόδο, απόστασης 195χλμ.

8-10 Μαρτίου
Διεθνής Γύρος Ρόδου
1ο ΕΤΑΠ

Ρόδος-Νέα Μαρίνα-προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι- προς Ρόδου-Λίνδου-Κολύμπια-Αρχίπολη-Ελεούσα-Απόλλωνα- Έμπωνα-Κρητηνία-Πεταλούδες-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Σορωνή-Καλαμώνας-Δαματριά-Μαριτσά και μετά από δύο στροφές εκεί, τερματισμός στο χωριό. Απόσταση 150χλμ.

2ο ΕΤΑΠ
Εκκίνηση από Ρόδο-προς Κρεμαστή-Ψίνθο-Αρχίπολη-Ελεούσα-Διμυλιά-Προφήτη Ηλία-Λάερμα-Λίνδο-Ρόδου-Λίνδου προς Φαληράκι κι από Paradise τερματισμός στα Κοσκινού. Απόσταση 161χλμ.

3ο ΕΤΑΠ
Εκκίνηση από Ρόδο προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι, παραλιακά-έξοδος προς Ρόδου-Λίνδου-Γεννάδι-Άγιος Ισίδωρος-Έμπωνα-Κρητηνία-Κάμειρο και τερματισμός στη Ρόδο. Απόσταση 157,5χλμ.