Γεωργιανός κρίθηκε ένοχος για κλοπές

Γεωργιανός κρίθηκε ένοχος για κλοπές

Γεωργιανός κρίθηκε ένοχος για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 411 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 33χρονο από τη Γεωργία, κατηγορούμενο για δύο υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών.

Το δικαστήριο συνεκδίκασε και τις δύο υποθέσεις και επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών στον 33χρονο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε αθώους 39χρονο και 57χρονο που κατηγορούνταν στη μία από τις δύο υποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη υπόθεση ο 33χρονος κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις (απόπειρας και τετελεσμένη) σε αυτοκίνητα, και δύο σε σπίτι και αποθήκη αντίστοιχα στην Κω!

Μάλιστα στις δύο τελευταίες περιπτώσεις ο 33χρονος φερόταν να είχε «συνεργασία» με τους δύο άνδρες ηλικίας 39 και 57 ετών οι οποίοι περιλήφθηκαν στην δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση αλλά τελικά αθωώθηκαν χθες από το δικαστήριο.

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν στις 9 το βράδυ στις 21 Μαρτίου 2018 όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν τον 33χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει διάφορα επαγγελματικά ηλεκτρικά εργαλεία.

Ο 33χρονος προσήχθη στην αστυνομία και από την προανάκριση προέκυψε ότι τα εργαλεία τα είχε αφαιρέσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας από φορτηγό αυτοκίνητο.
Επίσης στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος είχε και άλλες διαρρήξεις στο … ενεργητικό του!
Πιο συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι στις 21 Μαρτίου 2018 μαζί με 39χρονο φέρονταν

να παραβίασαν κατοικία και αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο. Την ίδια ημέρα και μέχρι τις 9 το βράδυ οπότε και συνελήφθη, ο 33χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει 2 ι.χ. επιβατικά αυτοκίνητα και δύο φορτηγά αυτοκίνητα.

Ο ίδιος στις 13 Μαρτίου 2018 μαζί με τον 57χρονο συγκατηγορούμενό του, φέρονταν να παραβίασαν αποθήκη και να αφαίρεσαν μία γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα ηλεκτρικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο, ενώ σε βάρος του 33χρονου και των δύο άλλων εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία κρίθηκε ένοχος χθες ο 33χρονος, αφορά την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου για την οποία και συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου 2018 το μεσημέρι στην Κω.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 33χρονος φέρεται να αφαίρεσε από το αυτοκίνητο μίας γυναίκας ένα κινητό τηλέφωνο που είχε αφήσει μέσα.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κ. Ζαμπετούλα Φουτούλη.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο