Καταδικάστηκε 79χρονος για καλλιέργεια χασισόδενδρων στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 79χρονος για καλλιέργεια χασισόδενδρων στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 79χρονος για καλλιέργεια χασισόδενδρων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 907 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόθεση 79χρονου ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από πέντε χρόνια για την καλλιέργεια 35 δενδρυλλίων κάνναβης, ασχολήθηκε χθες το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, έκρινε ένοχο τον 79χρονο αναγνωρίζοντάς του όμως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών την οποία ανέστειλε επί τριετία με τον όρο της εμφάνισης του ηλικιωμένου μία φορά το μήνα και για τρία χρόνια στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 79χρονος είχε συλληφθεί στις 30 Ιουνίου 2014 σε ενέδρα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, να περιποιείται τα δέντρα ποτίζοντάς τα με μάνικα και βενζινοκίνητο μοτέρ από τον ποταμό Λουτάνη!

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει σε δασώδη περιοχή κοντά στις επτά Πηγές, περιφραγμένο χώρο στον οποίο ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε επιμελώς 35 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης-ανθοφορίας, ύψους από 0,65 έως 1,4 μέτρα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε για την υπόθεση συνελήφθη ο 79χρονος στις 30 Ιουνίου 2014 το απόγευμα εντός της φυτείας, τη στιγμή που προέβαινε σε καλλιεργητικές εργασίες (σκάψιμο – πότισμα δενδρυλλίων κάνναβης).

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με μια βενζινοκίνητη αντλία νερού, λάστιχα ποτίσματος, καλλιεργητικά εργαλεία και ποσότητα λιπάσματος. Επιπλέον, σε δύο κατοικίες του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, σπόροι και πέντε αποξηραμένα κλαδιά φυτών κάνναβης.

Σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση, συγκομιδή και καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης και συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 79χρονος είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονταν και είχε δηλώσει ότι τα φυτά τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, ως χρήστης που είναι.

Ο ίδιος είχε πει πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να μάθουν για αυτό τα παιδιά και τα εγγόνια του για αυτό και προέβη σε αυτήν την ενέργεια που μοναδικό σκοπό είχε να προμηθευτεί ποσότητα για αποκλειστικά δική του χρήση. Άλλωστε, όπως τόνισε, η ζωή που κάνει είναι λιτή αλλά και η σύνταξη που λαμβάνει αρκετή ώστε να καλύπτουν και με το παραπάνω τα έξοδά του χωρίς να έχει ανάγκη να ασχοληθεί με τα ναρκωτικά.

Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 79χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου