Ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος  ευλογεί την βασιλόπιτα του ΓΕΛ Αφάντου

Γράφει η Στέλλα Π. Βουτσά,
φιλόλογος-διδάκτωρ, καθηγήτρια του ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της βασιλόπιτας του Γενικού Λυκείου Αφάντου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ρόδου κ. κ. Κυρίλλου.

Παρόντες ο Διευθυντής του Λυκείου, κ. Βενέτιος Θωμίδης, ο Υποδιευθυντής, κ. Βασίλειος Μανέττας, σύσσωμος ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών και οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου. Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Εθελοντισμού κι Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Χαρούλα Γιασιράνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου και ΑΜΚΕ, κ. Σωτήρης Πετράκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος του τοπικού Συμβουλίου, κ. Γιάννης Περίδης.

Η βασιλόπιτα για το καλό του νέου χρόνου ήταν μια ευγενική προσφορά του πολύ δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Σάββα Πολυχρόνη, τον Αντιπρόεδρο, κ. Ηλία Πέρο, τη Γραμματέα, κ. Φωτεινή Καταξενού και το Μέλος, κ. Στέφανο Γρηγορίου. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων στέκονταν όρθιοι και μοίραζαν οι ίδιοι με πολλή ευχαρίστηση τα κομμάτια της πίτας στους νεαρούς μαθητές.  

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για τέσσερις πίτες: μία για κάθε τάξη του Λυκείου (Α’, Β’, Γ’ Λυκείου) και μία για τον Σύλλογο των καθηγητών με τα αντίστοιχα φλουριά. Όσοι τα τύχαιναν, παραλάμβαναν τα δώρα τους από τον Σύλλογο Γονέων. Για τους υπόλοιπους, και μόνο η απόλαυση της αφράτης χορταστικής βασιλόπιτας με επικάλυψη σοκολάτας, ήταν αρκετή για να τους ευχαριστήσει.
 


Μετά την σύντομη ακολουθία που τέλεσε ο Μητροπολίτης, συνεπικουρούμενος από τον ιερέα-θεολόγο του σχολείου μας, πατέρα Γεώργιο Τσουρδιού και τον συνάδελφο-ψάλτη, κ. Δημοσθένη Μόσχο, ακολούθησαν λόγια θερμών ευχών και νουθεσίας εκ μέρους τους, τα οποία προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση και άγγιξαν τους μαθητές.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές του σχολείου -και ιδιαίτερα σε αυτούς της Γ’ Λυκείου- να έχουν πίστη και ελπίδα στον Θεό, να διακατέχονται από αυτοπεποίθηση, αλλά όχι από εγωισμό και να πορεύονται στη ζωή έχοντας εμπιστοσύνη ότι με την προσωπική τους προσπάθεια και με την ευλογία του Θεού μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα.  
 


Η σεμνή τελετή έληξε με όλα τα πρόσωπα να δείχνουν ιδιαίτερα χαρούμενα και ικανοποιημένα. Αλήθεια, όταν έχει κανείς τον Θεό δίπλα του, πώς να μην χαμογελά και να μην αισιοδοξεί; «Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν οὐδεὶς καθ' ἡμῶν».

Καλή κι ευλογημένη χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα! Και του χρόνου με υγεία!