«Δεν συμφωνούμε για την μετεγκατάσταση», δηλώνει ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων της Ρόδου

«Δεν συμφωνούμε για την μετεγκατάσταση», δηλώνει ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων της Ρόδου

«Δεν συμφωνούμε για την μετεγκατάσταση», δηλώνει ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2372 ΦΟΡΕΣ

Αντίθετος με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή Σγουρού (Ασγούρου), δήλωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή», ο «βασιλιάς» των τσιγγάνων κ. Βασίλης Στηροκλέας.

Πιο συγκεκριμένα, αφού σημείωσε ότι δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση, εξαιτίας της κακοκαιρίας και της συνακόλουθης ακύρωσης των πτήσεων προς τη Ρόδο, τόνισε συγκεκριμένα: «Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο για την προσπάθεια που καταβάλλει να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα.

Όμως θέλω να επισημάνω για ακόμα μια φορά ότι δεν θα απομακρυνθούμε από τον χώρο του καταυλισμού, χωρίς τη θέλησή μας. Βρισκόμαστε εκεί για 50 χρόνια και ο χώρος μας ανήκει! Το γνωρίζουν όλοι αυτό».

Ο κ. Στηροκλέας εξήγησε μάλιστα για ποιο λόγο επιμένει σε αυτή του την άρνηση. «Ο δήμος Ρόδου μας διαβεβαιώνει ότι έγιναν μετρήσεις για την μη ύπαρξη μεθανίου στην περιοχή που υποδεικνύουν να μεταφερθούμε.

Όμως επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο φορέα στην Αθήνα που κάνει αυτές τις μετρήσεις και διαψεύδει κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικό, μας είπαν. Προσωπικά δεν πρόκειται να στείλω ανθρώπους στον θάνατο».

Διαβάστε ακόμη

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»