«Δεν συμφωνούμε για την μετεγκατάσταση», δηλώνει ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων της Ρόδου

Αντίθετος με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή Σγουρού (Ασγούρου), δήλωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή», ο «βασιλιάς» των τσιγγάνων κ. Βασίλης Στηροκλέας.

 Πιο συγκεκριμένα, αφού σημείωσε ότι δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση, εξαιτίας της κακοκαιρίας και της συνακόλουθης ακύρωσης των πτήσεων προς τη Ρόδο, τόνισε συγκεκριμένα: «Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο για την προσπάθεια που καταβάλλει να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα.

Όμως θέλω να επισημάνω για ακόμα μια φορά ότι δεν θα απομακρυνθούμε από τον χώρο του καταυλισμού, χωρίς τη θέλησή μας. Βρισκόμαστε εκεί για 50 χρόνια και ο χώρος μας ανήκει! Το γνωρίζουν όλοι αυτό». 

Ο κ. Στηροκλέας εξήγησε μάλιστα για ποιο λόγο επιμένει σε αυτή του την άρνηση. «Ο δήμος Ρόδου μας διαβεβαιώνει ότι έγιναν μετρήσεις για την μη ύπαρξη μεθανίου στην περιοχή που υποδεικνύουν να μεταφερθούμε.

 Όμως επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο φορέα στην Αθήνα που κάνει αυτές τις μετρήσεις και διαψεύδει κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικό, μας είπαν. Προσωπικά δεν πρόκειται να στείλω ανθρώπους στον θάνατο».