Ανακατασκευάζονται οι κυβόλιθοι σε κεντρικές οδούς της Ρόδου

Ανακατασκευάζονται οι κυβόλιθοι σε κεντρικές οδούς της Ρόδου

Ανακατασκευάζονται οι κυβόλιθοι σε κεντρικές οδούς της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1054 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου, αναφέρει τα εξής:

Τη σύμβαση κατασκευής έργου, για την «ανακατασκευή οδοστρωμάτων από κυβόλιθους στο κέντρο της πόλης», επί των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, Γαλλίας και Αμερικής, συνολικού προϋπολογισμού 150,000 ευρώ, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους του Δήμου Ρόδου, υπέγραψε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και στην καλύτερη διέλευση των οχημάτων και των πεζών στο κέντρο της, που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.

Αναλυτικότερα η μελέτη σύμβαση κατασκευής του έργου προβλέπει την εκτέλεση εργασιών στο κέντρο της πόλης, την ανακατασκευή παλαιών και φθαρμένων οδοστρωμάτων από κυβόλιθους που παρουσιάζουν καθιζήσεις και αποσαθρώσεις στην επιφάνεια τους.

Συγκεκριμένα προβλέπει: α) την αντικατάσταση των κατεστραμμένων και φθαρμένων κυβόλιθων του οδοστρώματος επί της οδού Γαλλίας β) την αποξήλωση του κυβολιθικού οδοστρώματος και του υποστρώματος και την τοποθέτηση νέου επί της οδού Αμερικής και γ) την αποξήλωση του κυβολιθικού οδοστρώματος με το υπόστρωμα, με την τοποθέτηση νέων κυβόλιθων, με την πρόβλεψη διαγραμμίσεων για την ομαλή διέλευση των οχημάτων και τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Εργασίες αντικατάστασης κυβόλιθων σε επιφάνεια μικρής κλίμακας θα εκτελεστούν εκτός από τις αναφερόμενους οδούς και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης, που απαιτείται να γίνουν παρεμβάσεις.

Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρία Σταμάτιος Λινάρδος και ΣΙΑ ΕΕ. Ως ημέρα έναρξης των εργασιών ορίστηκε η Τετάρτη 13 - 02 – 2019. Για το λόγο αυτό το τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου έως τη συμβολή με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, που θα εκτελεστεί η Α΄φάση του έργου, θα παραμείνει κλειστό για διάστημα περίπου 15 ημερών και θα τοποθετηθεί εργοταξιάκη σήμανση, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις παράπλευρες οδούς σύμφωνα με τις εγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος ζήτησε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας να επισπεύσει τις εργασίες, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου και ταυτόχρονα την κατανόηση των καταστηματαρχών όσο και των οδηγών για την επιβάρυνσή τους, το διάστημα που θα εκτελούνται οι εργασίες. Όπως τόνισε στην συνέχεια των δηλώσεων του «Ήταν αναγκαία μετά από (15) δέκα πέντε χρόνια να γίνου παρεμβάσεις του οδοστρώματος στο κέντρο της πόλης».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες