Υψηλές «πτήσεις» για  τη Νικόλ Κυριακοπούλου

Τον εαυτό της ξεπέρασε την περασμένη Παρασκευή η Νικόλ Κυριακοπούλου στη διάρκεια του Indoor Tour της IAAF στη Μαδρίτη και παράλληλα έδειξε πως και αυτή τη σεζόν θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια του επί κοντώ ξεπέρασε τα 4,74 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 4,63 μ. από την Καρλσρούη.

Παράλληλα η αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, έπιασε στην τρίτη θέση του κόσμου την Κατερίνα Στεφανίδη, που επίσης έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,74 μέτρα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,50 μ. με έγκυρο άλμα, άφησε τα 4,56 μ. για να περάσει με τη δεύτερη τα 4,62 μέτρα. Η αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη βλέποντας πως είναι σε καλή κατάσταση, επέλεξε να συνεχίσει στα 4,74 μ., ύψος που πέρασε με τη δεύτερη κι έπειτα στα 4,86 μ. προκειμένου να βελτιώσει το απόλυτο ρεκόρ της.

Η αθλήτριά μας ήταν πολύ καλή στην τρίτη της προσπάθεια στα 4,86 μ., την οποία εκτέλεσε με μεγαλύτερο κοντάρι. Η 33χρονη αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο ΣΕΦ και αν είναι καλά, θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,91 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, κορυφαία επίδοση στον κόσμο και τέταρτη όλων των εποχών στον κλειστό στίβο.

Η Ρωσίδα αναμένεται να είναι από τις βασικές αντιπάλους των Ελληνίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.