Aθώος ασφαλιστικός σύμβουλος κατηγορούμενος για απάτη

Aθώος ασφαλιστικός σύμβουλος κατηγορούμενος για απάτη

Aθώος ασφαλιστικός σύμβουλος κατηγορούμενος για απάτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1011 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 41χρονος Ροδίτης ασφαλιστικός σύμβουλος, ο οποίος κατηγορούνταν για υπεξαίρεση (ως εντολοδόχος) κατ’ εξακολούθηση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από υπόχρεο.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν μετά την ολοκλήρωση των ερευνών των διωκτικών αρχών της περιοχής μας, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 41χρονου και εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης.
Έτσι στις 8 Ιουνίου 2012 το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν τον 41χρονο, τον συνέλαβαν και την επόμενη μέρα προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος φερόταν να μην απέδιδε τα χρήματα των συμβολαίων που έκανε στους πελάτες του, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στις 45 χιλιάδες ευρώ, κατηγορία την οποία και αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου βρέθηκε τον Ιούνιο του 2012 συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Νικήτα Μπόλκα για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος είχε ισχυριστεί πως δεν καταχράστηκε τα χρήματα, αντίθετα, τα έδωσε σε πελάτες προκειμένου να καλύψει υποχρεώσεις που είχε η εταιρεία στην οποία εργαζόταν ως ασφαλιστικός σύμβουλος, προς αυτούς ως αποζημιώσεις. Το συνολικό ποσό που του καταλογίζονταν ήταν περίπου στις 45.000 ευρώ. Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 41χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 1500 ευρώ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου την περασμένη Πέμπτη όπου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο