Τρεις στο εδώλιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας 27χρονου κομμωτή

Τρεις στο εδώλιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας 27χρονου κομμωτή

Τρεις στο εδώλιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας 27χρονου κομμωτή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2281 ΦΟΡΕΣ

Αύριο στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Η υπόθεση απόπειρας δολοφονίας ενός 27χρονου κομμωτή από τον συνέταιρό του θα αναβιώσει αύριο στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν τρία άτομα, ο 34χρονος Έλληνας με καταγωγή από την Αλβανία, συνέταιρος του παθόντος, και δύο ακόμα Αλβανοί ηλικίας 29 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για συνολικά δεκατρία αδικήματα μεταξύ των οποίων σύστασης συμμορίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, προμήθειας ναρκωτικών, οπλοχρησίας, ψευδορκίας και απειλής!

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 34χρονος, τον Δεκέμβριο του 2017, αφού σχεδίασε και "παρήγγειλε" την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 28χρονου συνέταιρου του, προμήθευσε - για το σκοπό αυτό - τους φυσικούς αυτουργούς και συνεργούς του με πιστόλι και σιγαστήρα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης ο "εγκέφαλος" που διατηρούσε κομμωτήριο, έγινε συνέταιρός με έναν πλούσιο υπερήλικα Έλληνα πρώην ξενοδόχο του νησιού μας, που είχε έναν 28χρονο βαφτισιμιό από την Αλβανία και τον έκανε και εκείνον συνέταιρο. Κάποια στιγμή, ο πλούσιος συνέταιρος έδωσε συνολικά 400.000 ευρώ σε μετρητά στον 34χρονο κομμωτή με καταγωγή από την Αλβανία, να τα φυλάξει στο χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης. Εκείνος εν αγνοία του συνέταιρου του άρχισε να τα υπεξαιρεί και να τα χρησιμοποιεί για τον δικό του πολυτελή βίο.

Έτσι, θέλησε κάποια στιγμή να βγάλει από τη μέση τον βαφτισιμιό του συνέταιρου του, να μείνει μόνο με τον πλούσιο νονό του συνεταίρος και σκηνοθετώντας την ληστεία όχι μόνο να δικαιολογήσει τη απώλεια των χρημάτων αλλά και σταδιακά να βγάλει εντελώς από τη "μέση" και τον πλούσιο Έλληνα νονό του 27χρονου Αλβανού.
Έτσι στις 15 Ιανουαρίου 2018 βραδινές ώρες, ο 29χρονος Αλβανός, με το πιστόλι που του έδωσε ο κομμωτής, πυροβόλησε, τον 27χρονο βαφτισιμιό, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, χωρίς να πετύχει το σκοπό του, καθώς το όπλο υπέστη εμπλοκή.

Ως συνεργός στην πράξη αυτή κατηγορείται ο 27χρονος Αλβανός.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι σε προηγούμενο χρονικό σημείο είχαν προβεί σε τηλεφωνικές απειλές προς τον 27χρονο και δολιοφθορά οχήματος που χρησιμοποιούσε.

Ακολούθως, με τη βοήθεια των συνεργών του, ο 34χρονος "σκηνοθέτησε" ένοπλη σε βάρος του ληστεία, καταγγέλλοντας ψευδώς ότι άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, τη Δευτέρα του Πάσχα του 2018 τον ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλου, μέσα σε επαγγελματικό του χώρο και αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το περιεχόμενο, διέφυγαν πυροβολώντας για εκφοβισμό. Μάλιστα τη «ληστεία» σε βάρος του την κατήγγειλε ο ίδιος το βράδυ της 9ης Απριλίου 2018 καλώντας στην Άμεσο Δράση (100) της αστυνομίας!

Επιπρόσθετα, ο 34χρονος κατηγορείται ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2017 έως και τον Απρίλιο του 2018 προμηθεύτηκε με 544 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 47,4 γραμμάρια κοκαΐνης και γεμιστήρα πολεμικού όπλου, τα οποία τοποθέτησε - "φύτεψε" στην κατοικία των δύο συνεταιρών του, για να τους ενοχοποιήσει. Οι δράστες προσήχθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενοι αποδέχτηκαν σταδιακά και περιέγραψαν με λεπτομέρεια τις πράξεις τους.

Η απόπειρα δολοφονίας
Όλα έγιναν αργά στις 11.30 βράδυ της 15ης Ιανουαρίου 2018. Ο συνέταιρος μαζί με τον θείο και τον ξάδελφό του βγήκαν από το κομμωτήριο και κατευθύνθηκαν προς τα οχήματά τους για να πάνε σπίτια τους. Οι δύο Αλβανοί ηλικίας 29 και 27 ετών ήταν ήδη κρυμμένοι πίσω από θάμνους για να μην γίνουν αντιληπτοί.

Ο 27χρονος συνιδιοκτήτης του κομμωτηρίου μπήκε πρώτος στο αυτοκίνητό του και κάθισε στη θέση του οδηγού περιμένοντας να εισέλθει στο όχημα και ο θείος του και να καθίσει στη θέση του συνοδηγού. Εκείνη την ώρα ο 29χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε σε ευθεία βολή προς τον 27χρονο οδηγό. Η σφαίρα έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου αλλά ευτυχώς δεν πέτυχε τον 27χρονο καθώς πέρασε δίπλα του. Στη συνέχεια ο 29χρονος επιχείρησε εκ νέου να πυροβολήσει αλλά δεν τα κατάφερε καθώς το όπλο έπαθε εμπλοκή οπότε και τράπηκε μαζί με τον 27χρονο σε φυγή!

Οι διώξεις
Τους τρεις εμπλεκόμενους βαραίνουν σοβαρές ποινικές διώξεις για τις οποίες αύριο θα λογοδοτήσουν στο δικαστήριο, και συγκεκριμένα οι εξής:
1. Ψευδής παράσταση στην αρχή ότι τελέστηκε κακούργημα (για τον 34χρονο)
2. Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής αντικειμένων, η αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ (για τον 34χρονο)

3. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον 34χρονο)
4. Ηθική αυτουργία σε απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον 34χρονο)
5. Απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον 29χρονο)
6. Απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον 27χρονο)
7. Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τις ειδικότερες μορφές της αγοράς, διάθεσης σε τρίτους, κατοχής και απόκρυψης, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση (για τον 34χρονο)

8. Προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία αποκλειστική χρήση (για τον 29χρονο και τον 27χρονο)
9. Παράνομη οπλοκατοχή (για τον 34χρονο και τον 27χρονο)
10. Παράνομη οπλοφορία (για τον 29χρονο)
11. Οπλοχρησία (για τον 29χρονο)

12. Εγκληματική οργάνωση – διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη ως μέλους σε εγκληματική οργάνωση (και για τους τρεις κατηγορούμενους)
13. Ψευδορκία μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση (για τον 34χρονο)
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Μηνάς Τσέρκης, Στέλιος Αλξεναδρής και Νίκος Πατεράκης ενώ πολιτική αγωγή είναι ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του