Απανωτές διακοπές ρεύματος πλήττουν τον Αρχάγγελο

Μνήμες από τις προηγούμενες δεκαετίες, προτού έρθει ο ηλεκτρισμός στη Ρόδο, ανακαλούν πολλοί κάτοικοι του νησιού το τελευταίο διάστημα, τότε που οι γυάλινες λάμπες πετρελαίου και τα κεριά ήταν απαραίτητα σε κάθε σπίτι!

Τους τελευταίους τρεις τουλάχιστον μήνες για λόγους που ουδείς γνωρίζει, ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ κυριολεκτικά μας έχουν… αλλάξει τα φώτα! 

Το χωριό που επλήγη περισσότερο από τις συχνές διακοπές ρεύματος φαίνεται πως είναι ο Αρχάγγελος, αφού σχεδόν σε καθημερινή βάση και εντελώς απροειδοποίητα σπίτια και επιχειρήσεις μένουν στα μαύρα σκοτάδια.

Οι δε διακοπές ρεύματος διαρκούν από ένα λεπτό έως και… αμέτρητες ώρες.   Τα παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Αργύρης Αργυρού: «Οι διακοπές ρεύματος στον Αρχάγγελο είναι καθημερινό φαινόμενο το τελευταίο διάστημα», υπογράμμισε και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «κόβουν απροειδοποίητα το ρεύμα, ακόμη και για ένα λεπτό!».  

Πολλές  επιχειρήσεις και οικίες έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές σύμφωνα με τον κ. Αργυρού: «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου έχουν καεί ηλεκτρικές συσκευές, ψυγεία, τηλεοράσεις και άλλα αντικείμενα τόσο σε επιχειρήσεις, όσο και σε σπίτια του Αρχαγγέλου».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας ανέφερε ακόμη πως «τα παράπονα που δεχόμαστε είναι καθημερινά, χωρίς όμως να μπορούμε να βοηθήσουμε. Προσωπικά ο ίδιος έχω επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον τηλεφωνικό αριθμό για τις βλάβες στη Ρόδο και μας συνδέουν με την Αθήνα. Περιμένουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά στη γραμμή, απλώς και μόνο για να δηλώσουμε τη βλάβη», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανείς να ενημερώσει επίσημα για το πρόβλημα, αλλά ούτε και κάποιος για να δώσει ουσιαστική λύση. Δεν υπολογίζουν κανέναν».