Διαμαρτύρονται για την αδιαφορία οι κάτοικοι της Ιαλυσού

Διαμαρτύρονται για την  αδιαφορία οι κάτοικοι της Ιαλυσού

Διαμαρτύρονται για την αδιαφορία οι κάτοικοι της Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1378 ΦΟΡΕΣ

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει με επιστολή της στη ΡΟΔΙΑΚΗ κάτοικος της περιοχής στην Ιαλυσό, εξαιτίας του χαμηλού ή ανύπαρκτου φωτισμού που υπάρχει καθώς επίσης και των νερών που τρέχουν στους δρόμους στους οποίους δεν υπάρχουν φρεάτια.

Η ίδια επισήμανε ότι έχει επανειλημμένως επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ, αλλά ωστόσο μέχρι σήμερα τα προβλήματα δεν έχουν αντιμετωπιστεί ουσιαστικά.

Στην επιστολή τονίζεται:
«Ιαλυσός 12 Φεβρουαρίου. Οδός Ρίμινι. Ημέρα χωρίς βροχή εδώ και μια εβδομάδα κι όμως η πρόσβαση στον κάδο σκουπιδιών είναι αδύνατη χωρίς αυτοκίνητο όπως είναι και αδύνατο να διασχίσεις το δρομάκι που πάει προς το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής προς την οδό Φερενίκης ή απλά να κατέβεις προς τη θάλασσα χωρίς να βραχείς μέχρι τον αστράγαλο. Εδώ και χρόνια ζούμε σε έναν βάλτο χωρίς αποχετευτικό και φρεάτια.


Μέχρι τώρα το πρόβλημα υπήρχε κυρίως τις βροχερές μέρες οπότε ο δρόμος μετατρέπεται σε χείμαρρο με αποτέλεσμα η καθημερινότητά μας να δυσκολεύει απίστευτα και να μην μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας όχι μόνο πεζοί , αλλά ακόμα και με τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί πολλαπλές ζημιές με τη στάθμη του νερού να ξεπερνά τη μέση του ύψους του οχήματος.

Φέτος, η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τα νερά κάποιας βλάβης κοντά στην Ηρακλειδών να έχουν μετατρέψει τη Ρίμινι σε βάλτο σε μόνιμη πια βάση. Σε σημείο που τον Σεπτέμβρη ακόμα, οι τουρίστες μας ζητούσαν να τους περάσουμε με τα αυτοκίνητά μας απέναντι γιατί ο δρόμος με την πρώτη σταγόνα γινόταν λίμνη. Σκηνικό για γέλια και για κλάματα δηλαδή…


Αν λοιπόν, οι υπεύθυνοι αδιαφορούν για τους μόνιμους κατοίκους, ας κάνουν κάτι για χάρη των τουριστών. Από το 2015 έχουμε έρθει σε επαφή με την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού και μάλιστα με γραπτή αίτηση, με αποτέλεσμα να φτιαχτεί ένα και μόνο πρόχειρο φρεάτιο λίγο πριν τη θάλασσα. Η προχειρότητα της εργασίας όμως και η βλάστηση που κανένας δεν καθάρισε, έχουν πια μπλοκάρει και το φρεάτιο αυτό.

Εδώ και τρεις μήνες είμαστε σε επαφή με τον αρμόδιο Διευθυντή της ΔΕΥΑΡ περιμένοντας αρχικά να ελεγχθεί αν είναι πρόβλημα της αποχέτευσης και όταν αυτό επιβεβαιώθηκε, μας ζητήθηκε να κάνουμε αίτηση μαζεύοντας υπογραφές για να αποδείξουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας αλλά και άλλων κατοίκων της γειτονιάς μας.


Σε ένστασή μας ότι είναι αδύνατον να γυρνάμε και να μαζεύουμε υπογραφές με ένα μωρό στην αγκαλιά, ο αρμόδιος Διευθυντής της ΔΕΥΑΡ παρατήρησε ότι μάλλον τότε το πρόβλημα είναι μόνο δικό μας και δεν μπορεί να επιλυθεί γιατί για έναν «πελάτη» δε γίνεται να δοθούν 50.000 ευρώ. Δηλαδή, σε δευτερόλεπτα εκπονήθηκε μελέτη και βγήκε και το κόστος, αδιαφορώντας για τα 17 ευρώ το δίμηνο που πληρώνουμε ως πολίτες στη ΔΕΥΑΡ για την αποχέτευση.

Είναι λυπηρή η όλη αντιμετώπιση και η αδιαφορία έξι χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα στη γέφυρα της Κρεμαστής, όταν θα έπρεπε να μας απασχολεί και η σωματική μας ακεραιότητα σε ένα δρόμο χείμαρρο χωρίς αποχετευτικό. Ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων και επερχόμενων εκλογών, η αδιαφορία δεν έχει τέλος. Κάνουμε έκκληση ως απλοί πολίτες χωρίς πολιτικές αποχρώσεις να γίνει κάτι άμεσα. Αρνούμαστε να συνηθίσουμε στην αθλιότητα και θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.»

Κάτοικοι της Ιξιάς επίσης, με αναφορά τους στη ΡΟΔΙΑΚΗ επισήμαναν ότι υπάρχει επίσης σοβαρό πρόβλημα και για την οδό Άνοιξης, ένα δρόμο με αρκετή κίνηση, αλλά με τεράστιες αποστάσεις στις κολώνες φωτισμού, οι οποίες είναι μετρημένες στα δάχτυλα όπως αναφέρουν.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη