Έλλειψη αναγκαίων μηχανημάτων από το Γενικό Νοσοκομείο  Ρόδου

Ερώτηση σχετικά με την έλλειψη αναγκαίων μηχανημάτων από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος και Γιώργος Λαμπρούλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα: 
«Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου καλείται να καλύψει τις ανάγκες για πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας των χιλιάδων κατοίκων του νησιού, αλλά και αυτών των γύρω νησιών για περιπτώσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν τα Κέντρα Υγείας.

Τόσο τα Κέντρα Υγείας των νησιών και των χωριών της Ρόδου, όσο και το Νοσοκομείο αδυνατούν να προσφέρουν τις αναγκαίες υπηρεσίες, λόγω της μεγάλης υποβάθμισής τους και των τεράστιων ελλείψεων με τις οποίες δίνει καθημερινά μάχη το προσωπικό.

Ειδικότερα οι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης, όπως είναι η ωχρά κηλίδα, έρχονται αντιμέτωποι και με την απουσία του ειδικού μηχανήματος για την εξέταση της φλουοραγγειογραφίας, αφού το μοναδικό μηχάνημα που διέθετε το νοσοκομείο βρίσκεται για επισκευή στην Αθήνα περίπου ένα χρόνο.

Το κόστος διενέργειας αυτής της εξέτασης στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται στα 200 ευρώ, κόστος που το καθιστά σχεδόν απαγορευτικό στη μεγάλη πλειονότητα των ασθενών, ιδιαίτερα των συνταξιούχων.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να εφοδιαστεί άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου με τον αναγκαίο εξοπλισμό, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη εξέταση όλοι όσοι την έχουν ανάγκη;».