Περισσότεροι Ισραηλινοί τουρίστες φέτος στη Ρόδο

Περισσότεροι Ισραηλινοί  τουρίστες φέτος στη Ρόδο

Περισσότεροι Ισραηλινοί τουρίστες φέτος στη Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2465 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ

Περισσότερες αεροπορικές θέσεις εκτιμάται ότι θα διατεθούν φέτος για ταξίδια διακοπών στη Ρόδο από το Ισραήλ, σύμφωνα με την τάση που επικρατεί αυτό το διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι η τουριστική κίνηση από τη συγκεκριμένη χώρα, θα γνωρίσει το 2019 αύξηση.

Τα πρώτα θετικά μηνύματα φάνηκαν στην έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ που διεξάγεται στο Τελ- Αβίβ, όπου δίνουν «το παρών» τουριστικοί επιχειρηματίες του νησιού μας στο περίπτερο που έχει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το κλίμα που υπάρχει για την εξέλιξη της σεζόν είναι αρκετά θετικό για τη Ρόδο και φάνηκε ήδη από την πρώτη μέρα της έκθεσης, καθώς εκατοντάδες Ισραηλινοί επισκέφθηκαν το περίπτερο και ζήτησαν πληροφορίες και υλικό.




Άλλωστε η Ρόδος πάντα βρισκόταν ψηλά στις προτιμήσεις των Ισραηλινών για διακοπές. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν στην πράξη ο σχεδιασμός καταλήξει σε ακριβές πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά, αφού η ισραηλινή αγορά χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευελιξία και όσο εύκολο είναι να δρομολογηθούν περισσότερα αεροπλάνα τόσο εύκολο είναι και να αφαιρεθούν από κάποιο προορισμό.

Πάντως μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, που βρίσκεται στην έκθεση και συγκεκριμένα σε περίπτερο του ομίλου των ξενοδοχείων Atrium τον οποίο και εκπροσωπεί, παραδέχτηκε ότι το κλίμα για τη Ρόδο, είναι πολύ θετικό αυτό το διάστημα και το ενδιαφέρον των τουριστών εκφράζεται στην πράξη για διακοπές στη Ρόδο.

Όπως είπε, όντως διαπιστώνεται ότι σχεδιάζονται περισσότερες αεροπορικές θέσεις για τη Ρόδο. Όμως είναι ακόμη νωρίς για να πανηγυρίζουμε, καθώς οριστική εικόνα θα έχουμε την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Και αυτό γιατί περί τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα συμβόλαια για τη δρομολόγηση των charter.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η Ρόδος προσβλέπει ιδιαίτερα στην αγορά του Ισραήλ, παρά το ότι οι Ισραηλινοί είναι τουρίστες της τελευταίας στιγμής, καθώς η χώρα διαθέτει πολλές δικές της αεροπορικές εταιρείες.




Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ματσίγκος επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι η φετινή χρονιά θα είναι αρκετά δύσκολη κυρίως λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που προέρχεται ειδικά από την Τουρκία σε συνάρτηση με το γεγονός ότι πτώχευσαν πολλές αεροπορικές εταιρείες και πολλά από τα αεροπλάνα τους δεν αντικαταστάθηκαν.

Οι εστιάτορες της Ρόδου στην έκθεση
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην έκθεση δίνει «το παρών» και το σωματείο Εστιατόρων της περιοχής μας, με τον πρόεδρό του Γιάννη Κλούβα ενώ μουσικό συγκρότημα το οποίο τον συνοδεύει παρουσίασε ποικίλο πρόγραμμα ψυχαγωγώντας στους Ισραηλινούς.

Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη που έχουν οι πολίτες του Ισραήλ για την Ελλάδα και τη μουσική της, και το έχουν αποδείξει έμπρακτα όταν έρχονται στη Ρόδο για διακοπές.


Η Ρόδος ο αγαπημένος τους προορισμός
Αυτή η αγάπη και ειδικά η προτίμηση που δείχνουν οι Ισραηλινοί για τη Ρόδο αποτυπώθηκε και σε διαγωνισμό που έγινε για τον αγαπημένο τους προορισμό. Συγκεκριμένα η Ρόδος αναδείχτηκε μέσα από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ως ο νικητής σε αυτό το διαγωνισμό και μάλιστα οι διοργανωτές της έκθεσης απένειμαν και τον σχετικό έπαινο στον πρόεδρο των Εστιατόρων Γιάννη Κλούβα.

Όπως έγινε γνωστό ο διαγωνισμός περιλάμβανε εκτός από τη Ρόδο, τη Βουδαπέστη, την Πράγα, τη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ και τη Ρώμη. Το νησί μας κατάφερε και πέρασε όλους τους ανταγωνιστές του και αποδείχτηκε ότι δικαιωματικά βρίσκεται στις καρδιές πολλών Ισραηλινών.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο