Αθωώθηκε γιατρός της Ρόδου κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια

Αθωώθηκε γιατρός της Ρόδου κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια

Αθωώθηκε γιατρός της Ρόδου κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1036 ΦΟΡΕΣ

Από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου γιατρός που κατηγορούνταν για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος συμπολίτισσάς μας.

Το δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας και αφού αξιολόγησε όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από αυτήν, καθώς και αυτά που υπήρχαν στη δικογραφία, ανακοίνωσε την απόφασή του.

Έτσι ο πρόεδρος της έδρας, αφού συνεχάρη όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές καθώς και τους συνηγόρους υπεράσπισης κ. Νίκο Διαλυνά και πολιτικής αγωγής κ. Άκη Δημητριάδη για τη στάση που τήρησαν κατά τη διεξαγωγή της δίκης, δήλωσε πως το δικαστήριο διατηρεί αμφιβολίες για το αν το γιατρός θα μπορούσε να προβλέψει την επιπλοκή που σημειώθηκε και τον έκρινε αθώο.

Σημειώνεται πως και στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο την απαλλαγή του κατηγορουμένου.

«Από όλα όσα έκανε ο γιατρός ο οποίος δεν άφησε την ασθενή να εξέλθει, διέγνωσε ότι κάτι δεν πάει καλά, ενημέρωσε με σημείωμά του τους γιατρούς της Αθήνας, θεωρώ ότι δεν μπορούμε να αποδώσουμε οποιαδήποτε αμέλεια στο γιατρό και για αυτό ζητώ να κηρυχθεί αθώος» είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Όπως είναι γνωστό, η εκδίκαση της δίκης ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου και διεκόπη για χθες, οπότε και συνεχίστηκε με την απολογία του κατηγορουμένου ο οποίος αφού εξιστόρησε τα γεγονότα της επέμβασης, αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του ιδίου και άλλου συναδέλφου του για τη διακομιδή της συμπολίτισσάς μας στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιπλοκή που είχε παρουσιαστεί από εξειδικευμένο κέντρο.

Ο ίδιος είπε πως είχε ενημερώσει τους συγγενείς της συμπολίτισσάς μας, καθώς δεν ήταν κάτι που προήλθε από κακό χειρισμό των γιατρών αλλά πως επρόκειτο για ένα σύμπτωμα που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ασθενή.

Ο γιατρός πρόσθεσε επίσης πως σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία μόνο ένα 20-25% τέτοιων περιστατικών μπορεί να διαγνωστεί, από τις εξετάσεις που γίνονται, ενώ σε περίπτωση ο ίδιος ο θεράπων ιατρός επιχειρήσει να διορθώσει τη βλάβη έχει ένα ποσοστό επιτυχίας 28% για αυτό και πρέπει να παραπέμπονται σε εξειδικευμένα κέντρα.

Αυτό προσπάθησαν να κάνουν μαζί με συναδέλφους του, όπως είπε και ο γιατρός χθες στο δικαστήριο, ωστόσο οι συγγενείς είχαν ήδη κλείσει την κλινική και τον γιατρό όπου θα πήγαιναν στην Αθήνα.

«Διαπιστώσαμε το πρόβλημα, το διαγνώσαμε και προσπαθήσαμε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που είχε εμπειρία τέτοιων περιστατικών» είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός, ο οποίος πρόσθεσε πως τέτοιου είδους «ανωμαλίες του οργανισμού» όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι προβλήματα τα οποία εντοπίζονται κατά την ώρα του χειρουργείου και δεν φαίνονται με τις διενεργηθείσες εξετάσεις.

Σημειώνεται πως όπως τονίστηκε και προς το δικαστήριο ο γιατρός, είχε συντάξει ενημερωτικό σημείωμα για τον συνάδελφο του που θα αναλάμβανε τη συμπολίτισσα μας, στο οποίο ανέφερε αναλυτικά όλες τις ενέργειες και εξετάσεις που είχαν προηγηθεί, ενώ παράλληλα εξέφραζε τη λύπη του για την ταλαιπωρία της ασθενούς.

Ο ίδιος αναφορικά με την εξειδίκευση του στη μέθοδο της λαπαροσκόπησης προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι έχει λάβει από το 2005 και έπειτα αρκετές βεβαιώσεις από ελληνικές και ξένες εταιρείες για το επίπεδο της κατάρτισης του.

Σε ότι δε αφορά τις επεμβάσεις που έχει κάνει υπάρχουν όλες καταγεγραμμένες στα επίσημα έγγραφα του φορέα που εργάζεται.

Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ενώ αρχικά στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας ακόμη συνάδελφος του, ο οποίος είχαν από κοινού την ασθενή, εντούτοις εκείνος ο γιατρός απαλλάχτηκε με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα, ενώ ο ίδιος βρέθηκε κατηγορούμενος.
Ο γιατρός επεσήμανε επίσης πως στη διάρκεια της πολυετούς επαγγελματικής του πορείας είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στα δικαστήρια, και πως σε όλα αυτά τα χρόνια έκανε το καθήκον του και δεν άφησε ασθενή που να μην τον παρακολουθεί.

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έπραξα όπως έπρεπε με επιμέλεια και φροντίδα για την ασθενή και φρονώ ότι οποιοσδήποτε άλλος με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούσε» είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αφορά εγχείρηση αφαίρεσης χολής στην οποία προέβη το καλοκαίρι του 2012 ο γιατρός με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε η ασθενής η οποία μετά την επέμβαση λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας