Ταυτοποίηση για συκοφαντίες μέσω διαδικτύου

Επειδή προφανώς υπάρχει ενδιαφέρον για το τι γίνεται και σε τοπικό επίπεδο, δημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση:

«Αίσθηση προκάλεσε στην κοινωνία του  Ωρωπού η ταυτοποίηση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του έμμισθου ειδικού συμβούλου του δημάρχου Θωμά Ρούσση σε θέματα επικοινωνίας, ως δράστη σωρείας συκοφαντικών δημοσιευμάτων με στόχο πολιτικούς αντιπάλους του δημάρχου, μέσω των ηλεκτρονικών μέσων «ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΩΡΩΠΟΥ», «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΩΡΩΠΟΥ» και «OroposNews.Net». 

Ο έμμισθος ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, αφού ταυτοποιήθηκε, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα για το έγκλημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. 
Η διαδικασία αποκάλυψης και ταυτοποίησης, έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσαν θιγόμενοι από τα ανώνυμα-ανυπόγραφα και κατ' εξακολούθηση συκοφαντικά δημοσιεύματα, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και δημότες του Ωρωπού, οι οποίοι ασκούσαν κριτική στις πράξεις της δημοτικής αρχής.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Δεκεμβρίου κατατέθηκαν στην έδρα, τα στοιχεία της ταυτοποίησης του ειδικού συμβούλου του δημάρχου, ως «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, από τον δημοτικό σύμβουλο και πληρεξούσιο δικηγόρο Παναγιώτη Χασιώτη».