Πρόταση για παράταση του ωραρίου των καταστημάτων της Ρόδου μέχρι τα μεσάνυκτα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Πραγματοποιήθηκε χθες 14 Φεβρουαρίου 2019, συνεδρίαση, μετά από πρόσκληση του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κου Χρήστου Ευστρατίου προς όλους τους κοινωνικούς φορείς, στα γραφεία του Τμήματος Εμπορίου, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου, με θέμα «έκφραση γνώμης επί της παράτασης ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες για το έτος 2019» για τις Π.Ε. Δωδ/σου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο κ. Χρήστος Ευστρατίου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κος Νικόλαος Παπασταματίου, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο κ. Σάββας Χατζησάββας, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδ/σου και ο κος Μπόνης Νικόλαος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου.

Αποφασίστηκε, ομόφωνα, να προταθεί προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταση λειτουργίας των καταστημάτων, έως τις 24:00  για τις ημέρες από Δευτέρα έως και Κυριακή, για το διάστημα από 1/04/2019 έως 31/10/2019.

Η Απόφαση ισχύει για όλες τις Περιφερειακές ενότητες ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ πλην ΚΩ και από την παράταση ωραρίου εξαιρούνται και παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου (Υπεραγορές) που εμπίπτουν στην διάταξη του άρθρου 10 παρ. 1. του ν. 3377/2005 όπως ισχύει.

* Φώτο: Χρήστος Στάτης