Εγκρίθηκε η δανειοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Εγκρίθηκε η δανειοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Εγκρίθηκε η δανειοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 283 ΦΟΡΕΣ

Από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χρηματοδοτηθεί η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, καθώς η πρόταση που κατατέθηκε, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ELENA (European Local Energy Assistance), ελέγχθηκε από την Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγκρίθηκε.

Όπως έγινε γνωστό η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει την περιφέρεια και με το ποσό των 780.000 ευρώ για την εκπόνηση των τεχνικοοικονομικών και ενεργειακών μελετών καθώς και των μελετών βιωσιμότητας, των έργων που θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά με την εξέλιξη αυτή:

“Στο ξεκίνημα της θητείας μας, είχαμε θέσει έναν μεγάλο και φιλόδοξο στόχο: να ανατρέψουμε οριστικά το αρνητικό χρηματοδοτικό περιβάλλον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για τον σκοπό αυτό, δουλέψαμε σε δύο επίπεδα: το πρώτο, να ακυρώσουμε επιτέλους την άδικη κατάταξη της Περιφέρειάς μας στις Περιφέρειες του Στόχου 2. Μια κατάταξη που την καταδίκαζε σε πολύ χαμηλές χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτόν τον μεγάλο στόχο τον πετύχαμε, δουλεύοντας εξαιρετικά μεθοδικά.

Από το επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Περιφέρειά μας θα βρίσκεται μεταξύ των Περιφερειών Στόχου 1, που σημαίνει πολύ σημαντική αύξηση των ευρωπαϊκών πόρων που θα φτάσουν για έργα υποδομής στα νησιά μας.

Όμως, δεν σταματήσαμε εκεί. Είχαμε θέσει και έναν ακόμη φιλόδοξο στόχο: να ανοίξουμε μια ευθεία σύνδεση της Περιφέρειάς μας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Να ανοίξουμε μια λεωφόρο χρηματοδοτήσεων για τα νησιά μας. Αυτόν τον στόχο για τον οποίο δουλέψαμε πάνω από δύο χρόνια, σήμερα είμαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να πω στους νησιώτες μας ότι και αυτόν τον πετύχαμε.

Πλέον η Περιφέρειά μας έχει τη δυνατότητα να απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από εκεί να αντλεί πόρους για έργα υποδομών στα νησιά μας».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου