Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 20ο νηπιαγωγείο Ρόδου

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος το 20ο Νηπιαγωγείο Ρόδου επισκέφτηκε την Βαρκελώνη από τις 21-25 Ιανουαρίου 2019 για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Indoor and Outdoor Games» . Το νηπιαγωγείο εκπροσωπήθηκε από 2 εκπαιδευτικούς την κα Στεφούδη Φεβρωνία και την κα Γρηγοριάδου Ευδοξία.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν επιμορφώθηκαν σε προγράμματα που αφορούν το παιχνίδι μέσα και έξω από το Νηπιαγωγείο και ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε σχολεία της Βαρκελώνης όπου υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το νησί της Ρόδου (αυξημένη τουριστική ανάπτυξη, σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, κοινές κλιματολογικές συνθήκες, μεσογειακή κουλτούρα, οικονομικοί μετανάστες, μεγάλο ποσοστό απασχόλησης στον τουρισμό).

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Τουρκία, Ιταλία, και Κροατία. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το σχολείο Aqua στα περίχωρα της Βαρκελώνης όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία  της διδασκαλίας στην ηλικία των 3- 6 ετών, σύμφωνα με τη μέθοδο Montessori και Waldorf  και ήρθαν σε επαφή με το παιδαγωγικό υλικό και τη χρησιμότητα του.

Το πρόγραμμα κρίθηκε ενδιαφέρον και εποικοδομητικό καθώς γνωρίσαμε χρήσιμες εκπαιδευτικές πρακτικές και τεχνικές για την καλύτερη προώθηση του παιχνιδιού στην καθημερινή διαδικασία μάθησης στο νηπιαγωγείο.