Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 20ο νηπιαγωγείο Ρόδου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 20ο νηπιαγωγείο Ρόδου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 20ο νηπιαγωγείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 939 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος το 20ο Νηπιαγωγείο Ρόδου επισκέφτηκε την Βαρκελώνη από τις 21-25 Ιανουαρίου 2019 για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Indoor and Outdoor Games» . Το νηπιαγωγείο εκπροσωπήθηκε από 2 εκπαιδευτικούς την κα Στεφούδη Φεβρωνία και την κα Γρηγοριάδου Ευδοξία.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν επιμορφώθηκαν σε προγράμματα που αφορούν το παιχνίδι μέσα και έξω από το Νηπιαγωγείο και ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε σχολεία της Βαρκελώνης όπου υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το νησί της Ρόδου (αυξημένη τουριστική ανάπτυξη, σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, κοινές κλιματολογικές συνθήκες, μεσογειακή κουλτούρα, οικονομικοί μετανάστες, μεγάλο ποσοστό απασχόλησης στον τουρισμό).

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Τουρκία, Ιταλία, και Κροατία. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το σχολείο Aqua στα περίχωρα της Βαρκελώνης όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία της διδασκαλίας στην ηλικία των 3- 6 ετών, σύμφωνα με τη μέθοδο Montessori και Waldorf και ήρθαν σε επαφή με το παιδαγωγικό υλικό και τη χρησιμότητα του.

Το πρόγραμμα κρίθηκε ενδιαφέρον και εποικοδομητικό καθώς γνωρίσαμε χρήσιμες εκπαιδευτικές πρακτικές και τεχνικές για την καλύτερη προώθηση του παιχνιδιού στην καθημερινή διαδικασία μάθησης στο νηπιαγωγείο.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern