Τα… λένε στο Μπέρμιγχαμ  Κυριακοπούλου και Στεφανίδη

Στο Μπέρμιγχαμ μεταφέρεται η δράση του IAAF Indoor tour, σήμερα με τη διεξαγωγή του πέμπτου αγώνα της σειράς.

Το επίπεδο της διοργάνωσης αναμένεται υψηλό, αφού πλέον η σεζόν οδεύει προς το κορυφαίο γεγονός, που δεν είναι άλλο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.
 
Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα συναντηθούν για δεύτερη φορά φέτος μετά τον αγώνα της Καρλσρούης και ευελπιστούν να κυνηγήσουν άλματα πάνω από τα 4,80 μέτρα.

Αμφότερες έχουν ξεπεράσει τα 4,74 μ. και έχουν δείξει όχι μόνο σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και σε θέση να επαναλάβουν τον θρίαμβο του καλοκαιριού και να διεκδικήσουν εκ νέου δύο θέσεις στο βάθρο των νικητριών, αυτή τη φορά στη διοργάνωση της Γλασκώβης.

Η Χόλι Μπράντσοου "παίζει" στην έδρα της και προερχόμενη από το 4,80 μ.  δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική, όπως και οι Κέιτ Ναζότ (4,86 μ. -ΗΠΑ) και Αλίσα Νιούμαν (4,71 μ. - Καναδάς), που έχουν κάνει φέτος καλές εμφανίσεις.

Στο μήκος, ο κορυφαίος φέτος άλτης στον κόσμο, Μίλτος Τεντόγλου, θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει το 8,23 μ. της Μαδρίτης και να κοντραριστεί με τον σπουδαίο Γιαν Ετσεβάρια, που έχει 8,12 μ. και δεν έχει καταφέρει ως τώρα στη σεζόν να βγάλει το μεγάλο άλμα.