Για απιστία και παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της Πάτμου

Για απιστία και παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της Πάτμου

Για απιστία και παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της Πάτμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 408 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Νίκος Μελιανός στο patmostimes.gr


Αναστάτωση και ανησυχία των Δ.Σ. για το νέο δικαστήριο στις 8 Μαρτίου στην Κω για 10 αιρετούς του Δήμου Πάτμου.

Ίσως κανείς δεν θα περίμενε ότι οι πρώτοι μήνες του 2019 θα κυλούσαν τόσο βασανιστικά δραματικά και με αβέβαια αποτελέσματα για ορισμένους εκ των αιρετών του δήμου Πάτμου αφού μετά από την κλήση για την παρουσία τους στο Εφετείο του ελεγκτικού συνεδρίου στις 9 Απριλίου, στη δίκη σχετική με τον καταλογισμό μεγάλου ποσού που προέκυψε από λάθος χειρισμούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, άλλη μια κλήση έφθασε καλώντας τους να παραβρεθούν σε μια άλλη δίκη, ενωρίτερα της προηγούμενης και πιο συγκεκριμένα της 8ης Μαρτίου 2019, στην Κω, δίκη η οποία προέκυψε μετά από μηνυτήρια αναφορά τον Νοέμβριο 2015 του δημοτικού συμβούλου Μαυρωνά Σπύρου για απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στο Δ.Σ. της 9.3.2015 αποφασίστηκε η αύξηση των ενοικίων (είχαν ήδη διαπιστωθεί χαριστικές μισθωτικές συμβάσεις προς διάφορους επιχειρηματίες) σε κάποια υποφερτά επίπεδα, όχι όμως ίσα με τα ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ στα δε αγροτικά πάρθηκε απόφαση για αύξηση, χωρίς τοπογραφικά, χωρίς ΚΑΕΚ και παρά το γεγονός ότι πέρασαν 8 μήνες από τη λήψη της απόφασης, δεν είχαν εισπραχτεί χρήματα με τα ποσά της αναπροσαρμογής των ενοικίων τονίζοντας ότι κάποια μαγαζιά είχαν παραβλεφθεί σκοπίμως για προφανείς λόγους.

Τονίζεται επίσης ότι η ζημία που έχει υποστεί ο δήμος διαχρονικά είναι μεγάλη, ότι οι δραστηριότητες της οικονομικής επιτροπής είναι κρυφές και αδιαφανείς και ότι η οικονομική υπηρεσία και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκμισθώνουν, αλλά σκοτώνουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του δήμου αντί ευτελούς τιμήματος.

Παραθέτει δε περιπτώσεις ενοικιάσεις οικοπέδων όπως: 1) 500 τμ. στον Κάμπο αντί 548,00 ευρώ το χρόνο δηλαδή 1,5 ευρώ την ημέρα, 2) οικόπεδο 500 τμ. με οικοδομή στα μπετά 150 τ.μ. αντί 321,00 ευρώ 3) λατομείο εξόρυξης πέτρας κ.λπ. ενώ δεν παραλείπει να κάνει αναφορά στα αγροτικά ακίνητα τα καλούμενα βοσκήσιμα - καλλιεργήσιμα χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις αναφέροντας σχετικά ότι έκταση 400 στρεμμάτων νοικιάστηκε αντί 371,00 ευρώ το χρόνο και 18 στρεμμάτων στο Γερανό αντί 912,00 το χρόνο και το χειρότερο όλων είναι ότι στις εκτάσεις αυτές του δήμου έχουν κατασκευαστεί διάφορα κτίσματα.

Για τους παραπάνω λόγους και αφού προσκόμισε αποδεικτικό υλικό, πίνακα μισθώσεων, απόφαση Δ.Σ., φωτογραφίες ακινήτων κ.λπ. στον κ. εισαγγελέα, αυτός με τη σειρά του θεώρησε ότι τελέστηκαν τα αδικήματα και παρέπεμψε τους αιρετούς του δήμου Πάτμου να δικαστούν στην Κω στις 8 Μαρτίου 2019 σε μια δίκη το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι μετά από απόφαση του Δ.Σ. τους κατηγορουμένους θα εκπροσωπήσει η νομική σύμβουλος του Δήμου Πάτμου κ. Ευαγγελία Γρύλλη.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η 68/2015 απόφαση του Δ.Σ. σχετική με την αναπροσαρμογή των μισθωμάτων των δημοτικών ακινήτων έγινε ένσταση από συμπολίτη μας καταστηματάρχη του οποίου τα συμφέροντα εθίγοντο και εκρίθη η απόφαση αυτή παράνομη ως προς το σκέλος που αφορούσε τον συγκεκριμένο συμπολίτη μας και όχι ως προς το σύνολο της.

Διαβάστε ακόμη

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»

"Χτύπησαν" στην Πάτμο οι απατεώνες που ζητούν χρήματα από γονείς για δήθεν ατυχήματα των παιδιών τους