Στο «μικροσκόπιο»  της ΑΕΚ πέντε Ροδιτόπουλα

Τα «δίχτυα» της και στο νησί της Ρόδου έχει ρίξει τα τελευταία χρόνια η ποδοσφαιρική ακαδημία της ΑΕΚ, ψάχνοντας για ταλέντα με τα απαραίτητα στοιχεία που με την κατάλληλη εκπαίδευση θα αναδειχθούν μελλονττικά σε καλούς ποδοσφαιριστές.

Αρχικά η Αθηναϊκη ΠΑΕ ξεκίνησε συνεργασία με την ομάδα της Ρόδου τα δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτή η συνεργασία δεν είχε την προσδοκούμενη εξέλιξη.
Από το προηγούμενο όμως καλοκαίρι, η ομάδα με την οποία συνεργάζεται εδώ στο νησί μας είναι ο Φοίβος και πιο συγκεκριμένα με την ακαδημία της ομάδας της Κρεμαστής. Σύμφωνα με τα δεδομένα, αυτή η «σχέση» δείχνει να καρποφορεί και οι δύο ακαδημίες να μη μένουν απλώς στα λόγια. Τον προηγούμενο Νοέμβριο, βρέθηκε στο γήπεδο της Κρεμαστής προπονητικό κλιμάκιο της ακαδημίας της ΑΕΚ, με επικεφαλής τον υπεύθυνό της, Χρήστο Σίσκο κι αφού παρακολούθηκαν προπονήσεις της ακαδημίας του Φοίβου, στη συνέχεια κλήθηκαν κι από άλλες ακαδημίες του νησιού ποδοσφαιριστές των οποίων κατέγραψαν τα στοιχεία.

Μέσα από το σύνολο των ποδοσφαιριστών όλων των ακαδημιών, επιλέχθηκαν περίπου δέκα συνολικά στις κατηγορίες Κ-12 και Κ-10, και κλήθηκαν στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα, για να γίνει καταγραφή ικανοτήτων, μαζί με άλλα παιδιά των ίδιων κατηγοριών απ’ όλη την Ελλάδα. Απ’ αυτά τα παιδιά (Ρόδο), μόνο πέντε ταξίδεψαν τελικά στην Αθήνα.
Οι προπονήσεις για τα παιδιά της Κ-12 πραγματοποιήθηκαν στις 1 και 2 Φεβρουαρίου και της Κ-10 στις 8 και 9 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα από την Κ-12 βρέθηκαν στην ακαδημία της ΑΕΚ, ο Νίκος Πολιάς (2007) και ο Αντώνης Καλημέρης (2007) του Φοίβου και από την ακαδημία της Ρόδου, ο Φίλιππος Χαρίτος (2006).

Για την Κ-10, ταξίδεψαν ο Κωνσταντίνος Παπατζίκης (2008) της ακαδημίας Βελή και ο Θωμάς Παντίδος (2009) της ακαδημίας Ρόδου.
Όλα τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα από τη συμμετοχή τους σε κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτούς, όμως ευχαριστημένοι έδειξαν και οι προπονητές της ακαδημίας της ΑΕΚ από τους μικρούς «άσσους».

Τους ποδοσφαιριστές, εκτός από τους γονείς, συνόδευσαν στην Αθήνα και ο υπεύθυνος τεχνικός των ακαδημιών του Φοίβου και της ΑΕΚ εδώ στη Ρόδο, Λάζαρος Καλημέρης, μαζί με τον υπεύθυνο των ακαδημιών του Φοίβου, Φώτη Φούκα.
Να σημειωθεί ότι ο υπεύθυνος των ακαδημιών της ΑΕΚ, Χρήστος Σίσκος θα επισκεφθεί και πάλι το νησί  μας. Θα έρθει αύριο και θα καθίσει δύο μέρες, προκειμένου να παρακολουθήει αλλά και να διδάξει τα παιδιά της ακαδημίας του Φοίβου.

Σεμινάριο στους προπονητές των ακαδημιών
Στος 9 και 10 Φεβρουαρίου στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ κλήθηκαν για να παρακολουθήσουν σεμινάριο οι προπονητές των ακαδημιών  με τις οποίες συνεργάζεται σ’ όλη την Ελλάδα η Αθηναϊκή ΠΑΕ. Μεταξύ αυτών και οι προπονητές της ακαδημίας του Φοίβου, Λάζαρος Καλημέρης, Γιώργος Καρίκης, Αλέξης Μήλιος, Γιώργος Σαββιδάκης και ο υπεύθυνος της ακαδημίας του Φοίβου, Φώτης Μούκας.
Τα θέματα κυρίως για τα οποία ενημερώθηκαν ήταν πάνω σε τακτική, ψυχολογία και εργοφυσιολογία.

Ο Λάζαρος Καλημέρης  με τους δύο παίκτες της Κ-10
Ο Λάζαρος Καλημέρης με τους δύο παίκτες της Κ-10