Έκθεση με φωτογραφίες της Νισύρου στο ελληνικό προξενείο Νέας Υόρκης

Έκθεση με φωτογραφίες της Νισύρου στο ελληνικό προξενείο Νέας Υόρκης

Έκθεση με φωτογραφίες της Νισύρου στο ελληνικό προξενείο Νέας Υόρκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 443 ΦΟΡΕΣ

Το ελληνικό Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Fairfield, διοργανώνουν έκθεση με φωτογραφίες από τη Νίσυρο. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και η έκθεση θα διαρκέσει έως την 14η Μαρτίου.

Οι φωτογραφίες είναι της Δρ. Katherine Schwab, καθηγήτριας του τμήματος Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Fairfield η οποία εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι στα γλυπτά της ανατολικής μετόπης του Παρθενώνα, όπου απεικονίζεται η μάχη Θεών και Γιγάντων, το μόνον νησί, του οποίου η δημιουργία απεικονίζεται εκεί, είναι η Νίσυρος, η οποία κατά τη μυθολογία δημιουργήθηκε, όταν ο Ποσειδών κυνηγώντας το Γίγαντα Πολυβότη, τον κατεπλάκωσε με ένα βράχο που με την τρίαινά του απέκοψε από την Κω, και ο βράχος εκείνος είναι η Νίσυρος. Προσπαθώντας να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποια συνάφεια της απεικονίσεως με τη σημερινή μορφή της Νισύρου, την επεσκέφθη και εντυπωσιασμένη από τη μοναδικότητα της ηφαιστειακής αρχιτεκτονικής του τοπίου, και τη δυναμική του, έβγαλε σειρά φωτογραφιών τις οποίες τώρα παρουσιάζει στην έκθεση.

Φωτογραφία της 6ης ανατολικής μετόπης του Παρθενώνα, όπως εκτίθεται σήμερα στο μουσείο της Ακροπόλεως, είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών, μετά από ειδική άδεια του μουσείου.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»