Έκθεση με φωτογραφίες της Νισύρου στο ελληνικό προξενείο Νέας Υόρκης

Το ελληνικό Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Fairfield, διοργανώνουν έκθεση με φωτογραφίες  από τη Νίσυρο. Τα εγκαίνια  θα γίνουν την Πέμπτη  28 Φεβρουαρίου και η έκθεση  θα διαρκέσει έως την 14η Μαρτίου.

Οι φωτογραφίες είναι της Δρ. Katherine Schwab,  καθηγήτριας του τμήματος  Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Fairfield η οποία εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι στα γλυπτά της ανατολικής μετόπης του Παρθενώνα, όπου απεικονίζεται η μάχη Θεών και Γιγάντων, το μόνον νησί, του οποίου η δημιουργία  απεικονίζεται εκεί, είναι η Νίσυρος, η οποία κατά τη μυθολογία δημιουργήθηκε, όταν ο Ποσειδών κυνηγώντας το Γίγαντα Πολυβότη, τον κατεπλάκωσε με ένα βράχο που με την τρίαινά του απέκοψε από την Κω, και ο βράχος εκείνος είναι η Νίσυρος. Προσπαθώντας να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποια συνάφεια της απεικονίσεως με τη σημερινή μορφή της Νισύρου, την επεσκέφθη και εντυπωσιασμένη από τη μοναδικότητα της ηφαιστειακής αρχιτεκτονικής του τοπίου, και τη δυναμική του, έβγαλε σειρά φωτογραφιών τις οποίες τώρα παρουσιάζει στην έκθεση.

Φωτογραφία της 6ης ανατολικής μετόπης του Παρθενώνα, όπως εκτίθεται σήμερα στο μουσείο της Ακροπόλεως, είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών, μετά από ειδική άδεια του μουσείου.