Ιδιωτική εταιρεία για τους ναυαγοσώστες στις κοσμικές παραλίες της Ρόδου

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να περάσει το θέμα για την ανάθεση της υπηρεσίας των ναυαγοσωστών, στις κοσμικές παραλίες της Ρόδου, σε ιδιωτική Εταιρεία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ψυλλάκης, την Παρασκευή υπέγραψε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού που θα έρθει για έγκριση στην Οικονομική Επιστροφή, ώστε ν’ ανοίξει ο κωδικός και στη συνέχεια να βγει «στον αέρα» ο διαγωνισμός ο οποίος θα είναι διεθνής.

Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια ο Δήμος της Ρόδου αντιμετώπισε ιδιαίτερη δυσκολία όσον αφορά την πρόσληψη ναυαγοσωστών αφού δεν επιδεικνύεται ενδιαφέρον μια και όσοι έχουν αντίστοιχο δίπλωμα προτιμούν να εργάζονται σε ξενοδοχεία για 6-7 μήνες παρά για τον Δήμο για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ θα πρέπει να περάσουν και όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι ο Δήμος κατόρθωσε να προσλάβει μόλις έναν ναυαγοσώστη ενώ τις προηγούμενες χρονιές δεν έρχονταν πάνω από 2-3. Την ίδια στιγμή υποχρεούται από το νόμο να διαθέτει ναυαγοσώστη στις κοσμικές παραλίες του νησιού, μια και είναι χαρακτηρισμένες από το Λιμεναρχείο της Ρόδου ως λουτρικές εγκαταστάσεις.
Έτσι, αποφασίστηκε να προκηρυχθεί διαγωνισμός και να αναθέσει ο Δήμος την υπηρεσία αυτή σε ιδιωτική Εταιρεία. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για οκτώ από τις πλέον κοσμικές παραλίες της Ρόδου και συγκεκριμένα: Το Έλλη, το Φαληράκι, το Sunwing, τη Λίνδο, την Τσαμπίκα, την Ιξιά, τ’ Αφάντου και τις “Πηγές Καλλιθέας”. Σημειώνεται ότι στις δύο πρώτες υποχρεούται να έχει από δύο ναυαγοσώστες.

Συνολικά, θα προσληφθούν 7 ναυαγοσώστες και ένας συντονιστής ο οποίος με φουσκωτό σκάφος θα εποπτεύει τις παραλίες. Οι ναυαγοσώστες θα φέρουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή φαρμακευτικό, κιάλια, σημαδούρες κτλ., κάτι που, όπως και το φουσκωτό, περιλαμβάνεται στη σύμβαση.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο διαγωνισμός αναμένεται να βγει «στον αέρα» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και οι ναυαγοσώστες να πιάσουν δουλειά από τα τέλη Απριλίου για διάρκεια πέντε μηνών.