Έφυγε από τη ζωή ο Διονύσης Αρβανιτάκης - Ο «Φούρναρης της Κω»

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Κυριακής λίγο μετά τις 06:00 ο Διονύσης Αρβανιτάκης - Ο ''Φούρναρης της Κω '' , ο οποίος μάς έκανε υπερήφανους σε όλο τον κόσμο! 

Άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια των αγαπημένων του ανθρώπων, στο σπίτι του, βυθίζοντας στη θλίψη την κοινωνία της Κω.

 O Διονύσης Αρβανιτάκης, γνωστός ως «φούρναρης της Κω» τιμήθηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ομιλία του για την «Κατάσταση της Ένωσης», λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».

Η πράξη ανθρωπιάς του «ταξίδεψε» στον κόσμο μέσω του διεθνούς Τύπου. «Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και ήμασταν οκτώ αδέλφια. Πήγα στην Αυστραλία, όταν ήμουν δεκαπέντε ετών επειδή η οικογένειά μου δεν είχε να φάει. Ήμουν σε μια βάρκα για σαράντα μέρες. Όταν έφτασα εκεί, δεν μπορούσα να βρω δουλειά, δεν μπορούσα να μιλήσω αγγλικά, και ήμουν αναγκασμένος να κοιμάμαι στον δρόμο. Ξέρω πώς είναι να κοιμάσαι στον δρόμο. Έτσι, καθημερινά οδηγώ το φορτηγό μου στο λιμάνι και μοιράζω ψωμί στους πρόσφυγες. Ο γιος μου είναι ο επιχειρηματικός εταίρος μου. Μου λέει: "Μπαμπά, σε παρακαλώ. Είναι καλό να βοηθάμε, αλλά όχι κάθε μέρα". Αλλά εξακολουθώ να πηγαίνω κάθε μέρα, γιατί ξέρω πώς είναι να μην έχεις τίποτα. (Κως, Ελλάδα)», δήλωνε τότε ο Διονύσης Αρβανιτάκης.

 

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Πλατάνι, αύριο Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στις 14:30.

Πηγή https://www.kosnews24.gr