Σαρώνει σε πρωτιές η ΡΟΔΙΑΚΗ χάρη στην εμπιστοσύνη των αληθινών αναγνωστών μας

Σαρώνει σε πρωτιές η ΡΟΔΙΑΚΗ χάρη στην εμπιστοσύνη των αληθινών αναγνωστών μας

Σαρώνει σε πρωτιές η ΡΟΔΙΑΚΗ χάρη στην εμπιστοσύνη των αληθινών αναγνωστών μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2124 ΦΟΡΕΣ

Στην κορυφή της έντυπης και της ηλεκτρονικής ενημέρωσης

Σταθερά πρώτη με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους, παραμένει εκτός από την έντυπη μορφή και στο διαδίκτυο η «Ροδιακή» ανάμεσα σε εκατοντάδες ενημερωτικά site εξακολουθώντας έτσι να οικοδομεί και να διευρύνει την εμπιστοσύνη της σε χιλιάδες τακτικούς αναγνώστες σε καθημερινή βάση σε όλο τον κόσμο.

Ο αριθμός των επισκέψεων που δέχθηκε η ιστοσελίδα της «Ροδιακής» τον τελευταίο χρόνο, καταγράφει νέο εντυπωσιακό ρεκόρ όλων των εποχών αφού όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το σύνολο των επισκεπτών του διαδικτύου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!

Το σύνολο των πραγματικών (unique visitors) και όχι (hits) επισκέψεων που καταμετρήθηκαν, έδειξε ότι από τον Ιανουάριο του 2018 έως και τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, η ΡΟΔΙΑΚΗ «άγγιξε κορυφή» αφού:

8.926.000 ήταν οι unique visitors για το 2018 ενώ

31 εκατομμύρια ήταν οι επισκέπτες (hits) που καταμετρήθηκαν

Πάνω από 58.000 οι επισκέπτες καθημερινά

Κατά μέσο όρο η ΡΟΔΙΑΚΗ τους τελευταίους 12 μήνες κατάφερε να εκτοξεύσεις τις διαδικτυακές επισκέψεις των μοναδικών αναγνωστών της στα ύψη, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το σύνολο των μοναδικών επισκεπτών (unique visitors) αναγνωστών καθημερινά ξεπερνά τις 58.000!

Μόνο για το 2018 περισσότεροι από 8,9 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο αλλά κυρίως από τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη χώρα, επέλεξαν να ενημερωθούν μέσα από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα για όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής των νησιών μας (π.χ. πολιτικά θέματα, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, αστυνομικές και δικαστικές υποθέσεις, ψυχαγωγία κλπ.), με την ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά, την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της «Ροδιακής».

Πρόκειται για έναν αριθμό πραγματικά πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα, ο οποίος κατατάσσει την ιστοσελίδα rodiaki.gr πρώτη σε ολόκληρο το Αιγαίο, όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες και με την έντυπη μορφής της εφημερίδας μας!

Τα στοιχεία αυτά, που τοποθετούν το ενημερωτικό site της εφημερίδας «Ροδιακή» σε κορυφαία πραγματικά θέση ανάμεσα στις ιστοσελίδες εφημερίδων αλλά και ενημερωτικών πρακτορείων σε ολόκληρη τη χώρα, ανοίγουν κυριολεκτικά νέους ορίζοντες, τόσο για την ίδια την εφημερίδα όσο κυρίως για τους πελάτες μας.

Πρωτοπόροι σε τεχνολογία και εξελίξεις

Στα 104 χρόνια της ιστορίας της, η «Ροδιακή» υπήρξε πάντοτε πρωτοπόρος στην παρουσίαση και καταγραφή των γεγονότων στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα, στην ελληνική επικράτεια και στην ομογένεια, αναδεικνύοντας μείζονος σημασίας ζητήματα και καταγράφοντας την ίδια την ιστορία του τόπου από το 1915 και έπειτα.
Πλέον αυτό συμβαίνει και μέσω του διαδικτύου, κάτι το οποίο είναι μετρήσιμο και αδιαμφισβήτητο, όπως αποτυπώνεται από την εταιρεία καταγραφής αναγνωσιμότητας των ιστοσελίδων, SimilarWeb.

Εκεί η ηλεκτρονική διεύθυνση rodiaki.gr βρίσκεται στη θέση 750 στην ελληνική επικράτεια (και 103.691 στην παγκόσμια κατάταξη) για τον Φεβρουάριο, ανάμεσα σε άλλες ενημερωτικές και μη ιστοσελίδες εθνικής εμβέλειας, όταν άλλα τοπικά site μετά δυσκολίας προσεγγίζουν στην καλύτερη περίπτωση τη θέση 2.000 στην ελληνική κατάταξη!

Πρόκειται για αδιάβλητη μηχανή συλλογής δεδομένων, η οποία δημοσιεύει κάθε μήνα την κατάταξη των ενημερωτικών και μη sites, σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και την οποία χρησιμοποιούν κάποιοι από τους επίσημους φορείς του ελληνικού κράτους ως «εργαλείο» (π.χ. τα υπουργεία για κατανομή διαφήμισης κλπ.).

Αντίθετα με άλλες παρόμοιες μηχανές, δεν χρειάζεται (για την ώρα τουλάχιστον) κάποιος να είναι συνδρομητής για να ανεβαίνει θέσεις στην κατάταξη, καθώς σε εκείνες τις περιπτώσεις χρησιμοποιείται το γνωστό κόλπο της απευθείας καταγραφής επισκεψιμότητας (για εκείνους που είναι συνδρομητές) και της κατά προσέγγιση μέτρησης των αναγνωστών (για εκείνους που δεν είναι συνδρομητές), δημιουργώντας έτσι μια κατάταξη πολλών «ταχυτήτων», χωρίς αξιοπιστία…

Η αμφίδρομη σχέση με τους αναγνώστες μας

Εξαιρετικά σημαντική είναι και η άμεση και συχνή επικοινωνία που υπάρχει ανάμεσα στη «Ροδιακή» και στους αναγνώστες της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Η εφημερίδα μας έχει περισσότερους από 78.000 ακόλουθους (σε facebook, twitter, instagram), γεγονός που δείχνει τους ισχυρούς και άρρηκτους δεσμούς με την τοπική κοινωνία, στο πεδίο των νέων μορφών επικοινωνίας. Πλέον μέσω του rodiaki.gr οι πιστοί αναγνώστες μας έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν έγκαιρα και έγκυρα κάθε τι που συμβαίνει στον τόπο τους, σε κάθε γωνιά της Δωδεκανήσου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε χώρα της υφηλίου που υπάρχει το ελληνικό στοιχείο.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ διαβάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο

Είναι αξιοσημείωτο ότι μέσα στο 2018 την ηλεκτρονική μας σελίδα επισκέφθηκαν αναγνώστες από 194 χώρες του κόσμου με σημαντικότερες τις εξής: Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Κύπρο, Αυστραλία, Νορβηγία, Σουηδία, Ολλανδία, Ιταλία, Περού, Βέλγιο, Φινλανδία, Καναδά και Ελβετία.

Για το τι συμβαίνει στον τόπο τους ενημερώνονται ακόμη – ακόμη και αναγνώστες από χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως η Αργεντική και η Βραζιλία και της Αφρικής και της Ασίας, όπως το Μαρόκο, η Ιορδανία, η Λιβύη, το Καμερούν, η Νιγηρία, η Σιγκαπούρη, η Ταϋλάνδη, η Νότια Κορέα, οι Φιλιππίνες, η Κίνα, η Ιαπωνία και το Κατάρ.

Στην ουσία, η ηλεκτρονική έκδοση της «Ροδιακής» αποτελεί καθημερινή πηγή ενημέρωσης, για τους Δωδεκανήσιους και όχι μόνο που κατοικούν σε χώρες του εξωτερικού, αφού από τα στοιχεία των επισκεπτών – αναγνωστών, προκύπτει ότι μεγάλο μέρος των Ελλήνων της Αμερικής, της Αυστραλίας και του Καναδά, καθώς επίσης και φοιτητές του εξωτερικού που ενημερώνονται καθημερινά μάλιστα και από το site της εφημερίδας μας.

Διαβάστε ακόμη

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο