Καταδικάστηκε ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε πριν από λίγο ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ανακοινώθηκε σήμερα μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που διήρκησε αρκετές ώρες.

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Κόκκινος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Κόκκινος το χρονικό διάστημα από τις 11 Σεπτεμβρίου 2014 έως 15 Σεπτεμβρίου 2015 παρέστησε ψευδώς στους αρμόδιους υπαλλήλους της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» της οποίας βασικός μέτοχος είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ότι είχε πραγματοποιήσει για την εκπλήρωση των καθηκόντων του ως πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας συνολικά 30 αεροπορικά ταξίδια προς Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες, Καστελλόριζο κ.ά. κάποια εκ των οποίων μετ’ επιστροφής.

Για αυτές του τις μετακινήσεις, ο κ. Κόκκινος  κατηγορείται ότι υπέβαλλε προς είσπραξη τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, και στην πραγματικότητα είτε δεν είχε επιβιβαστεί στις αντίστοιχες πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας, είτε είχε μεν επιβιβαστεί αλλά είχε υποβάλει τα ίδια δικαιολογητικά εισπράττοντας την αξία των εισιτηρίων και από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (της οποίας επίσης ήταν πρόεδρος) ή και απευθείας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αφού ήταν παράλληλα και Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης.

Με τον τρόπο αυτό, φέρεται να έπεισε τους υπαλλήλους της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» να του καταβάλλουν το συνολικό ποσό των 3.800 ευρώ ως αντίτιμο εισιτηρίων και ως ημερήσια αποζημίωση για τη μετάβαση και διαμονή του στους αντίστοιχους προορισμούς, προκαλώντας έτσι ισόποση περιουσιακή ζημία στην εταιρεία με αντίστοιχο δικό του παράνομο όφελος.

* Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της "Ροδιακής".