Καταδικάστηκε ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Καταδικάστηκε ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Καταδικάστηκε ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5484 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε πριν από λίγο ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ανακοινώθηκε σήμερα μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που διήρκησε αρκετές ώρες.

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Κόκκινος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Κόκκινος το χρονικό διάστημα από τις 11 Σεπτεμβρίου 2014 έως 15 Σεπτεμβρίου 2015 παρέστησε ψευδώς στους αρμόδιους υπαλλήλους της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» της οποίας βασικός μέτοχος είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ότι είχε πραγματοποιήσει για την εκπλήρωση των καθηκόντων του ως πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας συνολικά 30 αεροπορικά ταξίδια προς Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες, Καστελλόριζο κ.ά. κάποια εκ των οποίων μετ’ επιστροφής.

Για αυτές του τις μετακινήσεις, ο κ. Κόκκινος κατηγορείται ότι υπέβαλλε προς είσπραξη τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, και στην πραγματικότητα είτε δεν είχε επιβιβαστεί στις αντίστοιχες πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας, είτε είχε μεν επιβιβαστεί αλλά είχε υποβάλει τα ίδια δικαιολογητικά εισπράττοντας την αξία των εισιτηρίων και από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (της οποίας επίσης ήταν πρόεδρος) ή και απευθείας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αφού ήταν παράλληλα και Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης.

Με τον τρόπο αυτό, φέρεται να έπεισε τους υπαλλήλους της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» να του καταβάλλουν το συνολικό ποσό των 3.800 ευρώ ως αντίτιμο εισιτηρίων και ως ημερήσια αποζημίωση για τη μετάβαση και διαμονή του στους αντίστοιχους προορισμούς, προκαλώντας έτσι ισόποση περιουσιακή ζημία στην εταιρεία με αντίστοιχο δικό του παράνομο όφελος.

* Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της "Ροδιακής".

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου