Αυξήθηκαν οι αεροδιακομιδές ασθενών από τη Ρόδο το 2018

Αυξήθηκαν οι αεροδιακομιδές ασθενών από τη Ρόδο το 2018

Αυξήθηκαν οι αεροδιακομιδές ασθενών από τη Ρόδο το 2018

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 317 ΦΟΡΕΣ

Έπειτα από ερώτηση προς το ΕΚΑΒ για τις αεροδιακομιδές από την Ρόδο κατά τα τελευταία έτη, την οποία υπέβαλε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, ο φορέας του απέστειλε τα στοιχεία των αεροδιακομιδών για τα έτη 2013 – 2018.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι είναι εμφανής η επίπτωση που είχε στις αεροδιακομιδές ασθενών η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Την πρώτη χρονιά λειτουργίας του αιμοδυναμικού τα περιστατικά για αεροδιακομιδή μειώθηκαν κατά περίπου 25%.

Μέχρι σήμερα χιλιάδες Δωδεκανήσιοι έχουν κάνει στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στη Ρόδο, αντιμετωπίζοντας τα εμφράγματα με σύγχρονο τρόπο.

Το ερώτημα που προκύπτει από την περαιτέρω ανάγνωση των στοιχείων είναι πού οφείλεται η έκτοτε αύξηση των αεροδιακομιδών η οποία το 2018 εκτινάχθηκε στον υψηλότερο αριθμό της 6ετίας, δηλαδή 170 περιστατικά. Ασφαλώς, πρέπει να προβληματίσει το Υπουργείο Υγείας και να αναζητηθούν απαντήσεις στη γενικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου Ρόδου.

Τα στοιχεία που απέστειλε το ΕΚΑΒ για το Νοσοκομείο Ρόδου ήταν τα εξής:

Διαβάστε ακόμη

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής