Συνέτριψε τ’ ατομικά του ρεκόρ ο Βεϊσάκης του Υγρού Στίβου Ρόδου

«Γλυκόπικρη» γεύση άφησε στα μέλη του Υγρού Στίβου Ρόδου η διεξαγωγή του χειμερινού πρωταθλήματος κολύμβησης Νοτίου Ελλάδος, που ολοκληρώθηκε με περιπέτειες λόγω πυρκαγιάς στον ηλεκτρικό υποσταθμό του κολυμβητηρίου στο ΟΑΚΑ, που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Οι αγώνες ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ και μετά την πρωινή πυρκαγιά που σημειώθηκε το Σάββατο, μεταφέρθηκαν στα κολυμβητήρια της Νίκαιας και του Πειραιά.

Ο σύλλογος του νησιού μας συμμετείχε με δύο αθλητές, τον Στέλιο Βεϊσάκη και τη Σιμέλα Κακούλη.

Ο Βεϊσάκης ξεκίνησε πρώτος την Παρασκευή στα 200 μ. ύπτιο, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ, κατά 5.5 δευτερόλεπτα, που είχε από τον προηγούμενο Ιανουάριο στο Ηράκλειο.

Η κούρσα που πραγματοποίησε ήταν εντυπωσιακή, καθώς κατάφερε από 12ος μ’ ένα εκπληκτικό ντεμαράζ, να τερματίσει 4ος.

Η Κακούλη ήταν να τρέξει το πρωί του Σαββάτου την πρώτη της κούρσα, αλλά λόγω του γνωστού γεγονότος, κι αφού εκτέθηκε στην αποπνηκτική ατμόσφαιρα από τους τοξικούς καπνούς που προκάλεσε η πυρκαγιά, μεταφέρθηκε μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές-τριες σε Νίκαια και Πειραιά. Εκεί σαφώς επηρεασμένη το μόνο που κατάφερε ήταν να κρατήσει τους χρόνους της σε 50μ., 100μ. και 200μ. στο πρόσθιο.

Στη συνέχεια ο Βεϊσάκης βελτίωσε και το ρεκόρ του στα 100 μ ύπτιο κατά 1.6 δευτερόλεπτα, αφήνοντας υποσχέσεις για το καλοκαιρινό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Βόλο.

Ήδη και οι δύο αθλητές του Υγρού Στίβου Ρόδου έχουν πέσει με τα… μούτρα στη δουλειά, για να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.