Σεμινάριο για τη γυναικεία αυτοάμυνα στη Ρόδο

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον, το τελευταίο διάστημα, από γυναίκες της Ρόδου για θέματα ενημέρωσης σχετικά με τους τρόπους προστασίας τους, σε περίπτωση που τύχουν επίθεσης στο δρόμο.

Έτσι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έρευνας & Προώθησης Αυτοάμυνας - Αυτοπροστασίας (Π.Σ.Ε.Π.Α.Α.), αποφάσισε τη διοργάνωση σεμιναρίου, την Κυριακή 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019  και ώρες 17:00-19:00, στο ξενοδοχείο PLAZA HOTEL, που βρίσκεται επί της οδού Ιερού Λόχου στην πόλη της Ρόδου και με θέμα: «Κινούμαι με ασφάλεια στο δρόμο - γνωριμία με τη γυναικεία αυτοάμυνα». 

 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Σύλλογος διοργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις και σεμινάρια με κοινωνικά θέματα και ειδικότερα τη γυναικεία κακοποίηση. Στο παρελθόν έχει συνδιοργανώσει ημερίδες και σεμινάρια με θέμα την ενδοοικογενειακή βία, τη σχολική βία (bullying), τη σεξουαλική βία και κακοποίηση γυναικών, με ομιλητές διακεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς (εισαγγελείς - πρωτοδίκες), ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, αστυνομικούς, δικηγόρους κτλ.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπιση επιθέσεων στο δρόμο εναντίον των γυναικών, σύμφωνα με περιστατικά τα οποία έχουν καταγραφεί στο αστυνομικό δελτίο και θα δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες σε όλες τις γυναίκες που θα συμμετέχουν, αναφορικά με το πώς πρέπει να σκέφτονται και να ενεργούν βρισκόμενες σε κατάσταση στρες και δεχόμενες μια επίθεση στο δρόμο. 

Η  θεματολογία του σεμιναρίου έχει θεωρητική και  πρακτική μορφή καθώς επίσης και τη μορφή stress drill, κάτι το οποίο βοηθάει τις συμμετέχουσες στην αύξηση αυτοπεποίθησης και επιβίωσης στο δρόμο. Ο τρόπος διδασκαλίας ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, ρεαλιστικός και πρακτικός και που ΠΡΩΤΟΣ και με επιτυχία τον εφαρμόζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έρευνας & Προώθησης Αυτοάμυνας - Αυτοπροστασίας. 

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Γιώργος Ρουμπίνης εκπαιδευτής αυτοάμυνας - αυτοπροστασίας, παγκόσμιος πρωταθλητής αυτοάμυνας 2013, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, εκπαιδευτής ομάδων συνοδείας Υψηλών Προσώπων, προνοσοκομειακός διασώστης PHTLS  και αστυνομικός στο επάγγελμα, ο οποίος έχει μια τεράστια πείρα σε ό,τι αφορά επιθέσεις στο δρόμο και πρόγραμμα εκπαίδευσης ευπαθών ομάδων. 

Η συμμέτοχη είναι ΔΩΡΕΑΝ και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι γυναίκες από 15 ετών και άνω.
Ο  Π.Σ.Ε.Π.Α.Α. θα ήθελε ιδιαιτέρως  να ευχαριστήσει  τις επιχείρησεις: PLAZA HOTEL, ISLAND HOTEL, AKANTHUS, AKTAION, AMALFI SOCIAL LOUNGE BAR,  οι οποίες  έσπευσαν να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τη διοργάνωση του σεμιναρίου.