Αφέθηκε ελεύθερη 40χρονη κατηγορούμενη για απάτη

Αφέθηκε ελεύθερη 40χρονη κατηγορούμενη για απάτη

Αφέθηκε ελεύθερη 40χρονη κατηγορούμενη για απάτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 544 ΦΟΡΕΣ

Για απλή συνέργεια σε απάτη κατ’ εξακολούθηση κατηγορείται 40χρονη που διέμενε παλαιότερα στη Λέρο, συνελήφθη για την υπόθεση αυτή στην Πάτρα και απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια Ρόδου.

Η σύλληψη της 40χρονης έγινε πριν από είκοσι ημέρες στην Πάτρα μετά το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος της από την ανακρίτρια Ρόδου και χθες, συνοδευόμενη από τη συνήγορό της κα Σοφία Αντωνοπούλου προσήχθη για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 40χρονη αρνήθηκε τα όσα της καταλογίζονται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Η απάτη στην οποία κατηγορείται ότι είναι συνεργός η 40χρονη Ρομά, φέρεται να έχει διαπραχθεί από τον κουνιάδο της (τον αδελφό του συζύγου της) ο οποίος βάσει του κατηγορητηρίου φέρεται ως ο δράστης που διέπραττε απάτες κατ’ επάγγελμα και η συνολική ζημιά ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν με την προσφυγή στη δικαιοσύνη μίας εταιρείας από την Αθήνα, με την οποία ο κουνιάδος φέρεται να είχε συνεργασία και να έκανε παραγγελίες διάφορα αντικείμενα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σύζυγος της 40χρονης Ρομά είχε ανοίξει στο όνομά της ένα κατάστημα επίπλων στη Λέρο.

Το χρονικό διάστημα από το Μάιο έως τον Αύγουστο του 2015, ο κουνιάδος της 40χρονης ήρθε σε επαφή μέσω του διαδικτύου με την υπεύθυνη της εταιρείας η οποία έχει ως αντικείμενο την παραγωγή ξύλινων και μεταλλικών αντικειμένων εσωτερικού χώρου στην Αθήνα, εμφανιζόμενος ως γνωστός έμπορος επίπλων της Ρόδου, ο οποίος μάλιστα διακινεί εμπορεύματα και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου όπου και συνεργάζεται με τοπικούς επαγγελματίες.

Ο κουνιάδος κατηγορείται ότι αρχικά παρήγγειλε ορισμένα αντικείμενα από την εταιρεία τα οποία εξόφλησε άμεσα, όμως στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία ότι οι πελάτες δεν του πληρώνουν αυτά που του οφείλουν, δεν πλήρωνε και αυτός τα οφειλόμενα στην εταιρεία.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο κουνιάδος φέρεται να εξέδωσε 27 τιμολόγια στο όνομα της επιχείρησης της 40χρονης που αφορούσαν διάφορα εμπορεύματα (καρέκλες, τραπέζια κ.α.) τα οποία δεν εξοφλήθηκαν και ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 56.197 ευρώ.

Πάντως η 40χρονη απολογούμενη χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως το χρονικό διάστημα που συνέβησαν όλα αυτά η ίδια βρισκόταν στην Αθήνα.
Η 40χρονη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερη με όρους.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του