Επιτυχημένη η γαστρονομική δράση στο 14ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου

Επιτυχημένη η γαστρονομική δράση στο 14ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου

Επιτυχημένη η γαστρονομική δράση στο 14ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1111 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία συνεχίζονται οι δράσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στo πλαίσιo της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Αυτή την φορά σειρά είχε το παλαιότερο Δημοτικό σχολείο στην πόλη της Ρόδου, το 14ο Δημοτικό σχολείο ή "Αστική" όπως την ξέρουν οι περισσότεροι όπου πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις οι «Κηπουροί του Αιγαίου» και οι «Μαμάδες του Αιγαίου».

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 18/2/2019 στον προαύλιο χώρο του σχολείου όπου παιδιά , δάσκαλοι και μαμάδες μαγείρεψαν μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδ/σου – Κυκλάδων και την πρέσβειρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης καταξιωμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τα παιδιά αφού καλλιέργησαν στον κήπο του σχολείου τους τα δικά τους λαχανικά από παραδοσιακούς σπόρους και με παραδοσιακές μεθόδους με την υποστήριξη του Περιφερειακού Φυτωρίου και του Γεωπόνου ΤΕ Νίκου Ρένεση, τα μαγείρεψαν με την βοήθεια των σεφ και συζήτησαν με την κ. Μπαρμπαρίγου τα οφέλη της Αιγιακής διατροφής με βάση τα ντόπια εποχιακά προϊόντα.

Τα παιδιά έπλασαν με τα χεράκια τους κουλουράκια με την βοήθεια των σεφ, τα έψησαν με τις μαμάδες τους και τα απόλαυσαν μαζί με τα πεντανόστιμα εδέσματα που είχαν μαγειρέψει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειαάρχης Πρωτογενή τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, η εντεταλμένη Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χαρούλα Γιασιράνη, ο προιστάμενος του Φυτωρίου κ. Νίκος Ρένεσης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδ/σου Κυκλάδων κ. Νίκος Χριστοφόρου, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Τσαμπίκα Μακρογιάννη, οι δάσκαλοι, οι δασκάλες και πλήθος από μαμάδες.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ευχαριστεί θερμά την Λέσχη Αρχιμαγείρων για την βοήθεια τους, την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αλλά πάνω από όλους ευχαριστεί τα παιδιά, τους δασκάλους και τις μαμάδες που έλαβαν μέρος σε αυτήν την δράση.

Ξεχωριστά ευχαριστεί τους χορηγούς της Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean Airlines.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής