Πρώτο βραβείο στη Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

Πρώτο βραβείο στη Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

Πρώτο βραβείο στη Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 773 ΦΟΡΕΣ

Μια σημαντική διάκριση, αυτή του πρώτου βραβείου κέρδισε η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου που πήρε μέρος στο φετινό, 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» σε συνεργασία με το Ερασιτεχνικό Σχήμα «Ρεφενέ» και πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15 και 16-2-2019.
Το πρώτο βράδυ (15/2) ήταν αφιερωμένο στην τιμώμενη θεατρική ομάδα της Πάτρας «Ρεφενέ» η οποία συμπλήρωσε φέτος είκοσι χρόνια θεατρικής δημιουργίας.

Το δεύτερο βράδυ (16/2) εννέα θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν μια σπονδυλωτή παράσταση από θεατρικά σατιρικά δεκάλεπτα στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο Πάνθεον.

Η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου παρουσίασε το δρώμενο «Love story» από την κρητική κωμωδία του Γιάννη Νιωτάκη «Κοντζές και Διωματάρης» σε σκηνοθεσία Γιάννη Φλώρου. Η καταπληκτική, όπως χαρακτηρίστηκε από τον τύπο της Πάτρας παρουσία της θεατρικής ομάδας κέρδισε το αδιαφιλονίκητο πρώτο βραβείο του κοινού που ψήφισε στο τέλος της παράστασης. Το βραβείο αυτό αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση του έργου που δημιουργεί η ομάδα τώρα και τριάντα χρόνια στη Ρόδο με πρωτεργάτη της πολυβραβευμένης πορείας της τον σκηνοθέτη της Γιάννη Φλώρο στον οποίο και αφιερώθηκε το βραβείο αυτό.

Η προβολή της Ρόδου στο φεστιβάλ, από τη θεατρική ομάδα των Κρητικών που εκπροσώπησαν το νησί του ήλιου ήταν αναμφίβολα εξαιρετικά συγκινητική πράγμα που επισημάνθηκε και από τους διοργανωτές αλλά και από τον κόσμο που χειροκρότησε με ενθουσιασμό τη διάκριση που κέρδισε η θεατρική ομάδα.

Βασικοί συντελεστές του φεστιβάλ «Μώμος ο Πατρεύς» είναι ο Γιάννης Γεωργακάκης, ένας γνήσιος και χαρισματικός θεατράνθρωπος της Πάτρας και του θεατρικού σχήματος «Ρεφενέ» και η πρόεδρός του Κατερίνα Λιβαδά.

Η Κατερίνα Λιβαδά «έκλεψε» τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή της και στην παράσταση της πρώτης βραδιάς με το έργο «Ω, τι κουτοί, κουτοί», αλλά και στα ενδιάμεσα συνδετικά δρώμενα μαζί με έναν μεγάλο αριθμό μελών του «Ρεφενέ».
Η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Γεωργακάκη ο οποίος αναφερόμενος στην πορεία της θεατρικής ομάδας του «Ρεφενέ» και το φεστιβάλ υπογράμμισε ότι «Ο ερασιτεχνισμός και ο εθελοντισμός είναι ο πραγματικός κρυμμένος θησαυρός της Πάτρας». Την έναρξη του φεστιβάλ καθώς και την απονομή των βραβείων έκανε ο Πρόεδρος της επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς» ξεχωρίζει για την εξαιρετική οργανωτική του δομή, τη θεματολογία αλλά και το μεράκι, τον ενθουσιασμό, τη θέρμη και την αγάπη όλων των συντελεστών που παίρνουν μέρος σ’ αυτό. Αποτελεί δε την «πρώτη και αδιαφιλονίκητη θέση στο Καρναβάλι της Πάτρας».

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη