Γ. Κρεμλής: Θα είμαι ευρωβουλευτής όλων των Δωδεκανησίων και όλων των νησιωτών

Γ. Κρεμλής: Θα είμαι ευρωβουλευτής όλων των  Δωδεκανησίων και όλων των νησιωτών

Γ. Κρεμλής: Θα είμαι ευρωβουλευτής όλων των Δωδεκανησίων και όλων των νησιωτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 637 ΦΟΡΕΣ

Υπάρχουν διαπραγματευτικές δυνατότητες για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Από την πατρίδα του τη Ρόδο ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κρεμλής ο οποίος παραχωρώντας χτες την πρώτη δημόσια συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής, υπογράμμισε ότι στόχος του είναι αν εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο, να αναδείξει τα ζητήματα των νησιών.

Προηγήθηκε η παρουσίασή του από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου Παύλο Μπακίρη, ο οποίος το χαρακτήρισε ως έναν άξιο συμπατριώτη μας, έναν δικό μας άνθρωπο που μας κάνει περήφανους με τη δράση, τις γνώσεις και τη στάση του στα ευρωπαϊκά ζητήματα και όχι μόνο, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι η επιλογή του δείχνει πως η ΝΔ τιμά τα άξια στελέχη της τονίζοντας ότι η εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι για τη ΝΟΔΕ πρώτη προτεραιότητα καθώς τα νησιά μας θα βρουν τον καλύτερο εκφραστή τους στο πρόσωπό του.

«Είναι τιμή και τύχη να έχουμε έναν Δωδεκανήσιο που γνωρίζει καλά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ταυτόχρονα γνωρίζει και τα προβλήματα της νησιωτικότητας. Η παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο θα δώσει νέα πνοή στο νησιωτικό χώρο, αφού με τις γνώσεις του μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων.

Είναι έμπειρο στέλεχος με σημαντικές περγαμηνές και διακρίσεις και είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος Κρεμλής θα δικαιώσει και τις δικές μας προσδοκίες αλλά και του προέδρου που αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο» δήλωσε επίσης ο κ. Μπακίρης.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Κρεμλής, ο οποίος χτες ήταν προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση των αποφοίτων του Βενετοκλείου, αφού υπογράμμισε ότι ο κυρίαρχος στόχος του θα είναι η ανάπτυξη μίας ευρωπαϊκής νησιωτικής πολιτικής, στάθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη που θα υπάρξουν αν συνενώσουμε τις δυνάμεις των ευρωπαϊκών νησιών.

«Ως νησιώτης υποψήφιος θα είμαι ευρωβουλευτής όλων των Δωδεκανησίων, όλων των Ελλήνων και όλων των νησιωτών και θα κινηθώ ανεξαρτήτως της παράταξης που με υποστηρίζει με την έννοια ότι θέλω να υπηρετήσω την Ελλάδα. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι πρέπει όλοι μαζί να αναδείξουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζητήματα της νησιωτικότητας που έχουν παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια.

Στα νησιά χτυπά η καρδιά της Ελλάδας και είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε κοντά στις παραμεθόριες περιοχές τις οποίες πρέπει να στηρίξουμε και ως Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από πολιτικές για τη νησιωτικότητα αλλά και μέσα από πολιτικές στο πλαίσιο ένωσης της ενέργειας, στο πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων» δήλωσε ο κ. Κρεμλής και πρόσθεσε ότι τα νησιά πρέπει να πάρουν περισσότερα χρήματα, κάτι που θα γίνει, μέσα από ουσιαστικά ευρωπαϊκά μέτρα για τη νησιωτικότητα.

Μάλιστα μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα όπως την εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού μεταφορικού ισοδύναμου και τη δυνατότητα θεσμοθέτησης μειωμένων συντελεστών για τα νησιά, όπως επίσης και την εφαρμογή καθεστώτων ειδικών ρυθμίσεων ως βραχίονες ανάπτυξης των νησιών.

«Τα μέτρα που μπορούν να υλοποιηθούν για τη νησιωτικότητα είναι πολλά και σημαντικά και ο κυρίαρχος στόχος μου θα είναι η ανάπτυξη μίας ευρωπαϊκής νησιωτικής πολιτικής, δεν πρέπει να αφήσουμε τα νησιά στη διακριτική ευχέρεια των εθνικών κυβερνήσεων. Τα νησιά πρέπει να έχουν φωνή αυτοτελώς ανεξάρτητα από τον αριθμό των κατοίκων τους. Και υπό αυτή την έννοια πρέπει να αναπτύξουμε μία συγκεκριμένη ευρωπαϊκή πολιτική που θα έχει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των νησιών. Πρέπει να εξηγήσουμε στην ΕΕ γιατί τα νησιά πρέπει να προστατευτούν.

Στόχος μου είναι να συνενώσουμε τις δυνάμεις των ευρωπαϊκών νησιών και μάλιστα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Κύπρο και τη Μάλτα δύο κράτη-νησιά, αλλά και άλλα, ώστε μαζί να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα κονδύλια» δήλωσε ο κ. Κρεμλής.

Επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ
Σε ερώτηση για το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την κατάργησή του από τα περισσότερα νησιά, και αν αυτό μπορεί να επανέλθει απάντησε ως εξής: «Υπάρχουν προηγούμενα μειωμένων συντελεστών και σε άλλα νησιά. Είναι θέματα που αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Στις Βρυξέλλες επικρατεί ένα κλίμα ισοπεδωτικό, πράγμα που οδηγεί σε καταστάσεις άνισης μεταχείρισης γιατί όταν πράγματα διαφορετικά τα μεταχειρίζεσαι με τον ίδιο τρόπο οδηγείσαι σε άνιση μεταχείριση.

Υπάρχουν διαπραγματευτικές δυνατότητες. Πρόκειται για ένα ποσό 35 εκατ. ευρώ. Ήταν στη λογική του να αρμέξουμε την αγελάδα, μία όμως αγελάδα που στο μέλλον δεν θα παράγει πια γάλα, γιατί δεν τρέφεται. Αυτή είναι η Ελλάδα, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική με μία απαξίωση της επιχειρηματικότητας…

Αυτό το μέτρο ήταν ένα από αυτά που εντόπισαν οι θεσμοί οι οποίοι επιθυμούσαν να μαζέψουν λεφτά για να ικανοποιήσουν τους δανειστές. Το θέμα των μειωμένων συντελεστών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και στο πλαίσιο μίας νησιωτικής πολιτικής της ΕΕ γιατί αν έχουμε ένα πλαίσιο το οποίο θα αποφασιστεί σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρχουν και οι παρεκκλίσεις. Και αυτό θα είναι δεσμευτικό».


Στήριξη σε Α. Καμπουράκη
Τη συνέντευξη του κ. Κρεμλή παρακολούθησε και ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος μετά το τέλος της τον συνεχάρη για την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Το ίδιο ευχήθηκε όμως και ο κ. Κρεμλής στον κ. Καμπουράκη, για την υποψηφιότητά του στο δήμο Ρόδου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε και δημόσια ότι θα τον στηρίξει στην προσπάθειά του να εκλεγεί δήμαρχος όπως επίσης θα τον στηρίξει και καθ’ όλη τη διάρκεια της μελλοντικής του θητείας.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, την 1η Οκτωβρίου, θα είμαι κοντά του, καθώς η Ρόδος πρέπει να τρέξει με υψηλότερες ταχύτητες κάτι που το αξίζει» δήλωσε και απευθυνόμενος στον ίδιο είπε:

«Θεωρώ ότι μία συνεργασία Ρόδου και Ευρώπης με την εμπειρία σου και με την καταξίωσή σου και στην ΠΟΞ θα μας επιτρέψουν να αναδείξουμε τη Ρόδο ως έναν ελκυστικό προορισμό υψηλής στάθμης τουριστών, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον μας ως κόρην οφθαλμού».

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο