Το ερχόμενο Σάββατο η Ρόδος… κοιτά στη Γλασκώβη

Το ερχόμενο Σάββατο η Ρόδος… κοιτά στη Γλασκώβη

Το ερχόμενο Σάββατο η Ρόδος… κοιτά στη Γλασκώβη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 198 ΦΟΡΕΣ

Νικόλ Κυριακοπούλου και Ραφαέλα Σπανουδάκη θ’ αγωνιστούν στα προκριματικά του επί κοντώ και των 60μ. αντιστοίχως, στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Την ερχόμενη Τετάρτη θ’ αναχωρήσει η ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου της Γλασκώβης έχοντας στις τάξεις της τη Νικόλ Κυριακοπούλου και τη Ραφαέλα Σπανουδάκη.

Οι δύο αθλήτριές μας θα εκπροσωπήσουν το στίβο της Δωδεκανήσου στη διοργάνωση της Σκωτίας και θέλουν να έχουν μια εξαιρετική παρουσία βάσει των προσδοκιών από τις επιδόσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, θ’ αγωνιστεί στα προκριματικά του επί κοντώ το ερχόμενο Σάββατο στις 12.00 έχοντας μαζί της άλλες δύο Ελληνίδες, την Κατερίνα Στεφανίδη και την Ελένη Πόλακ. Ο τελικός του αγωνίσματος θα διεξαχθεί την ίδια μέρα στις 20.10, με τη Νικόλ Κυριακοπούλου να θέλει κατ’ αρχάς τη συμμετοχή της, συνδυασμένη μ’ ένα μετάλλιο.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη από τη Ρόδο, ανήκει στον ΓΣ Ηλιούπολης, και θ’ αγωνιστεί στα προκριματικά των 60μ. το Σάββατο στις 12.13 θέλοντας να κερδίσει τη συμμετοχή της και στον επόμενο γύρο, τον ημιτελικό, προγραμματισμένο για την ίδια μέρα στις 20.50. Ο τελικός του αγωνίσματος θα γίνει στις 22.35. Βάσει των στατιστικών, η Νικόλ Κυριακοπούλου ταξιδεύει στη Σκωτία με την 2η καλύτερη επίδοση (4,81μ.) από τις 19 συμμετέχουσες και η Ραφαέλα Σπανουδάκη με την 25η (7.34) από τις 46.

Σπανουδάκη: «Θέλωτο κάτι παραπάνω στη Γλασκόβη»

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη από το 2017 δεν έχει χάσει κανένα ραντεβού του κλειστού στίβου, αφού έδωσε το παρών στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου το 2017 και στο παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ το 2018. Θα συνεχίσει την παράδοση και φέτος αφού θα πάρει θέση στο βατήρα του προκριματικού των 60μ. στο ευρωπαϊκό της Γλασκόβης.

Η 25χρονη σπρίντερ έχει γλυκόπικρες αναμνήσεις από το συγκεκριμένο θεσμό γιατί από τη μία το πρωτάθλημα του Βελιγραδίου το 2017 ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε σημαντικούς αγώνες της κατηγορίας των γυναικών, από την άλλη όμως έκανε άκυρη εκκίνηση στον προκριματικό. Μετά από δύο χρόνια φαίνεται αποφασισμένη να αλλάξει την τύχη της.

Για την στόχευσή της είπε: «Θέλω να επιδιώξω ατομικό ρεκόρ και θεωρώ ότι αυτό με τη σειρά του θα μου φέρει και μια καλή θέση στη διοργάνωση. Όσον αφορά την άκυρη εκκίνηση στο Βελιγράδι, όπως έχω ξαναπεί ο αθλητής πρέπει να έχει μικρή μνήμη οπότε θα πω ότι την έχω σβήσει τελείως». Στην ερώτηση αν διαμόρφωσε την προπόνηση της με τρόπο που να φορμαριστεί για τη Γλασκόβη, ανέφερε ότι φέτος ο στόχος της ήταν καθαρά η Γλασκόβη.

Ήθελε να έχει εκεί την πλήρη κορύφωση. Κάθε σεζόν κοιτάει κάθε αγώνα της ξεχωριστά οπότε μετά τον κλειστό θα ξεκινήσει τις προπονήσεις για τον ανοιχτό στίβο.

Για το επίπεδο του αγωνίσματος η γνώμη της είναι ότι στην Ευρώπη ανεβαίνει συνεχώς «Φέτος όλες οι αθλήτριες έχουν φοβερούς χρόνους αλλά θα ξεχωρίσω την 20χρονη Εύα Σβόμποντα από την Πολωνία που σημείωσε απίστευτη επίδοση και σε όλα τα word indoor tour είναι σταθερή. Ακολούθησαν όμως πολύ σπουδαίες επιδόσεις από την Ελβετίδα Μουζίνγκα Καμπουντζί, την Αγγλίδα Άσα Φίλιπ και τη Γαλλίδα Ορλάν Ομπίσα Εντζαγκέ».

Ως προς το πως νιώθει για την τρίτη της διαδοχική συμμετοχή σε μεγάλο ραντεβού κλειστού είπε: «Είναι όντως η τρίτη μου συμμετοχή στον κλειστό στίβο και συγκεκριμένα δεύτερη σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που μπορώ και διατηρούμαι σε τέτοια επίπεδο αλλά αυτή τη φορά θέλω να προσπαθήσω για το καλύτερο, για το κάτι παραπάνω».

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης