Ρόδος: Άγγλος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε ανηλίκους

Κατηγορούμενος για αδικήματα που έχουν σχέση με παιδική πορνογραφία και με ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων, θα βρεθεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, 63χρονος αλλοδαπός από την Αγγλία.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς το φθινόπωρο του 2017 ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Κατά της απόφασης αυτής ο 63χρονος άσκησε έφεση, η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 18 Μαρτίου 2019.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο 63χρονος, φέρονται να διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 21 Απριλίου 2011 έως 8 Ιανουαρίου 2013 και από 10 Νοεμβρίου 2012 έως 28 Δεκεμβρίου 2012. Ωστόσο ο 63χρονος κλήθηκε για απολογία τον Οκτώβριο του 2016, δεν εμφανίστηκε καθώς είχε τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. 

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές όπου εξακολουθεί να βρίσκεται έως σήμερα μετά και την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου όπου εκδικάστηκε για πρώτη φορά η υπόθεση, τόσο ο 63χρονος όσο και ο συνήγορός του κ. Γεώργιος Μηνάς τόνισαν ότι ουδέποτε στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για το παραμικρό, οι όποιες φωτογραφίες εντοπίστηκαν στον κάδο απορριμμάτων του υπολογιστή του, γεγονός που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του ότι μόλις ελάμβανε τα αρχεία τα διέγραφε.

Επίσης είχε δηλώσει πως δεν υπήρξε διακίνηση και είχε ζητήσει να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Τελικά το δικαστήριο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς, έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά τον 63χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Το κατηγορητήριο
Ο αλλοδαπός συγκεκριμένα κατηγορείται ότι έχει αποπλανήσει την ανήλικη κόρη της πρώην φίλης του, την ίδια του την κόρη για χρονικό διάστημα 15 μηνών, ενώ φέρεται να έχει κάνει έρωτα και με το άψυχο σώμα ενός εννιάχρονου κοριτσιού την περίοδο που εργαζόταν ως νεκροθάφτης!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή έρευνα της Ιντερπόλ η οποία και ενημέρωσε τις ελληνικές διωκτικές αρχές για τον 63χρονο και τις συνομιλίες που φέρεται να είχε στο «chat» όπου και είχε αναφερθεί στα όσα διέπραξε. Αρχές Ιανουαρίου του 2013 έγινε έρευνα στο σπίτι του 63χρονου όπου διέμενε τότε στις Καλυθιές και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένας ψηφιακός δίσκος και δύο σκληροί δίσκοι.

Τα ευρήματα στάλθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, βρέθηκαν 64 αρχεία εικόνας με πορνογραφία ανηλίκων, 57 εκ των οποίων ήταν μοναδικά και επτά αντίγραφα τα οποία δημιουργήθηκαν και αποθηκεύτηκαν το χρονικό διάστημα από τις 21 Απριλίου 2011 έως τις 8 Ιανουαρίου 2013 με εξαίρεση δύο αρχεία. Επίσης βρέθηκαν 33 αρχεία να απεικονίζουν ημίγυμνα ανήλικα άτομα σε διάφορες στάσεις, τα οποία και φέρονται να εστάλησαν σε άλλους χρήστες.