Λίγο πριν την εκκίνηση στο Rhodes Tour

Με αθλητές κορυφαίου επιπέδου στην ποδηλασία αρχίζει να…. γεμίζει η Ρόδος για τη συμμετοχή τους στους διεθνείς αγώνες του Ροδήλιου και της Sports Tours Hellas με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.  

Την ερχόμενη Κυριακή στις 12.00 με αφετηρία και τερματισμό στην πόλη της Ρόδου θα διεξαχθεί το Γκραν Πρι ενταγμένο στο Rhodes Tour και οι ποδηλάτες θα διανύσουν 195χλμ. κάνοντας ουσιαστικά έναν κύκλο ολόκληρου του νησιού.

Ο Γύρος της Ρόδου σε τρία ΕΤΑΠ θα διεξαχθεί από 8 έως 10 Μαρτίου και θα έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι συμμετέχουσες ομάδες:
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ
ΚΥΠΡΟΣ
UCI CONTINENTAL TEAMS
SVL SPORTS GMBH & TEAM SAUERLAND (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
TUFO PARDUS (ΤΣΕΧΙΑ),
TEAM HUROM (ΠΟΛΩΝΙΑ)
TEAM AKROS-THOMUS (ΕΛΒΕΤΙΑ)
UNO-X DEVELOPMENT TEAM (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
LOTTO KERN HAUS (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
SWISS RACING ACADEMY SRA (ΕΛΒΕΤΙΑ)
ADRIA MOBIL (ΣΛΟΒΕΝΙΑ)
JOKER ICOPAL TEAM (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
TEAM VORARLBERG SANTI (ΑΥΣΤΡΙΑ)
 BEAT CYCLING CLUB (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

TEAMS-CLUBS
ΤEAM ZAPPI RACING U23 TEAM (ΙΤΑΛΙΑ)
OSLOFJORD CYCLING TEAM (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
TEAM KIBAG-BNP-COSTELO (ΚΩΣ)
ΑΙΟΛΟΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΛΛΑΣ)
ΡΟΔΗΛΙΟΣ(ΕΛΛΑΣ)
BYGDØ IL (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
CMI (ΗΠΑ)
ZEROBC (ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

Οι διαδρομές έχουν όπως παρακάτω:
3 Μαρτίου
Διεθνές Γκραν Πρι

Εκκίνηση από Ρόδο με κατεύθυνση προς τη Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι κι από ‘κει έξοδος στη Ρόδου-Λίνδου προς Αφάντου-Αρχάγγελο-Χαράκι-Κάλαθο-Λίνδο-Πεύκους-Λάρδο-Κιοτάρι-Γεννάδι-Λαχανιά-Κατταβιά-Απολακκιά-Μονόλιθο-Σιάννα-Κρητηνία-Κάμειρο Σκάλα-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Θεολόγο-Ιαλυσό και τερματισμό πάλι στη Ρόδο, απόστασης 195χλμ.

8-10 Μαρτίου
Διεθνής Γύρος Ρόδου
1ο ΕΤΑΠ

Ρόδος-Νέα Μαρίνα-προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι- προς Ρόδου-Λίνδου-Κολύμπια-Αρχίπολη-Ελεούσα-Απόλλωνα-Έμπωνα-Κρητηνία-Πεταλούδες-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Σορωνή-Καλαμώνας-Δαματριά-Μαριτσά και μετά από δύο στροφές εκεί, τερματισμός στο χωριό. Απόσταση 150χλμ.

2ο ΕΤΑΠ
Εκκίνηση από Ρόδο-προς Κρεμαστή-Ψίνθο-Αρχίπολη-Ελεούσα-Διμυλιά-Προφήτη Ηλία-Λάερμα-Λίνδο-Ρόδου-Λίνδου προς Φαληράκι κι από Paradise τερματισμός στα Κοσκινού. Απόσταση 161χλμ.

3ο ΕΤΑΠ
Εκκίνηση από Ρόδο προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι, παραλιακά-έξοδος προς Ρόδου-Λίνδου-Γεννάδι-Άγιος Ισίδωρος-Έμπωνα-Κρητηνία-Κάμειρος και τερματισμός στη Ρόδο. Απόσταση 157,5χλμ.