Υποψήφια με  τη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» η Πόπη Χρήστου

Υποψήφια με την παράταξη " Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου "Περιφέρεια τεσσάρων εποχών” του Μανώλη Γλυνού  θα είναι η Καλλιόπη (Πόπη) Χρήστου, ελεύθερη επαγγελματίας.

Η κ. Χρήστου, που κατάγεται από τον Αρχάγγελο, γεννήθηκε και κατοικεί στη Ρόδο, και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Έχει κάνει σπουδές στην Εργοθεραπεία και στην Αγγλική Γλώσσα. Ασχολήθηκε για παραπάνω από 20 χρόνια με το χώρο του εμπορίου ως ελεύθερη επαγγελματίας. Επιπλέον, δραστηριοποιείται  ενεργά στα πολιτιστικά – καλλιτεχνικά δρώμενα της Ρόδου, τη ζωγραφική και τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων (θεατρικά, πεζά, ποιήματα).  

Παράλληλα είναι μέλος στη λογοτεχνική ομάδα «Αγέρι Γραφής» του Λογοτεχνικού Κέντρου Ρόδου, στον "Σύνδεσμο Εικαστικών Δωδεκανήσου" ( Σ.Ε.Δ.) και στην εικαστική ομάδα «Van Gens» έχοντας συμμετοχές σε εκθέσεις ζωγραφικής και εκδόσεις βιβλίων.

Δραστηριοποιείται  έντονα στο χώρο των Ατόμων με Αναπηρίες. Επί 23 χρόνια είναι μέλος του «Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ)».

Είναι ιδρυτικό στέλεχος του «Κέντρου Ελπίδα Ρόδου» το οποίο και υπηρέτησε από διάφορες θέσεις, και είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο του κέντρου από το 1999 μέχρι  σήμερα  ως Ταμίας, Γενική Γραμματέας, Οργανωτική Γραμματέας.  

Διετέλεσε μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ψυχικής Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Α.). και εκπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Π.Ο.Σ. Γ.Κ.Α.με.Α)