Το Γυμνάσιο Ιαλυσού πήγε... Πανεπιστήμιο

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού πήγε... Πανεπιστήμιο

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού πήγε... Πανεπιστήμιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1468 ΦΟΡΕΣ

Ιδιαίτερα εποικοδομητική υπήρξε η εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησε τμήμα της Γ τάξης του Γυμνασίου Ιαλυσού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην πόλη της Ρόδου στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Δραματικής Ποίησης.

Οι 23 μαθητές και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, στις αίθουσες διδασκαλίας, στη Βιβλιοθήκη και στη Φοιτητική Λέσχη. Γνώρισαν την ιστορία του κτηρίου όπου στεγάζεται η Σχολή και ενημερώθηκαν για τις σπουδές στα τρία τμήματα που την απαρτίζουν, το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών.

Κυρίως όμως είχαν την μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσουν στο αμφιθέατρο επιμορφωτική διάλεξη σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο από τον κ. Σπύρο Συρόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και Πρόεδρο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Το Θέατρο ως κοινωνικός και πολιτικός θεσμός στη Μεσόγειο κατά την αρχαιότητα». Η διάλεξη αυτή εμπλούτισε τις γνώσεις τους και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους σε όλη τη διάρκειά της, καθώς «ζωντάνεψε» τις πολύπλευρες διαστάσεις του θεσμού αυτού εντάσσοντάς τον στο ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο δημιουργίας του.


Παράλληλα, ο κ. Συρόπουλος ενημέρωσε τους μαθητές για όλα τα τμήματα και τις σχολές του Πανεπιστημίου που εδρεύουν σε διάφορες νησιωτικές πόλεις και συγκροτούν ένα Πανεπιστήμιο-Δίκτυο το οποίο καλύπτει όλους τους Νομούς του Αιγαίου. Τόνισε, ακόμη, τις αξιόλογες δράσεις και δυνατότητες που προσφέρονται στους φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, καθώς και στους υποψήφιους διδάκτορες δίνοντας έμφαση στην αξία της έρευνας και της συνεχούς μόρφωσης. Στο πλαίσιο αυτό συνόδευσε τα παιδιά στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ενημερωθούν από την κ. Κ. Μπέη και την υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη φιλοξενία και την ευγενική προσφορά εδεσμάτων στη φοιτητική Λέσχη καθώς και με την εκατέρωθεν υπόσχεση για νέα συνάντηση στο μέλλον στις αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες θα βρίσκονται με την ιδιότητα του φοιτητή. Η βιωματική επαφή των μαθητών με τους χώρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η γνωριμία τους με το περιβάλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποτέλεσε σημαντική εμπειρία που αναμφίβολα θα συμβάλει και στη μελλοντική επιλογή τους για σπουδές στο νησί καταγωγής τους.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ιαλυσού ευχαριστούν θερμά τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ι. Σεϊμένη και την Πρόεδρο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών κ. Αικ.Φραντζή, τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ.Σπ.Συρόπουλο, τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης καθώς και της Λέσχης Σίτισης για την εγκάρδια υποδοχή, την ξενάγηση, την ενημέρωση, τη φιλοξενία και το μοναδικά μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο του αρχαίου θεάτρου.

Διαβάστε ακόμη

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Με 14 παιδιά η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής στην Κρήτη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου