Μια εξαιρετική εκπαιδευτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου

Μια εξαιρετική εκπαιδευτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου

Μια εξαιρετική εκπαιδευτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 663 ΦΟΡΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα που διοργάνωσε το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου σε συνεργασία με το Εργαστήριο «Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Με τίτλο: «Σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και εκπαιδευτικά εργαλεία για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών», πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου διημερίδα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σκοπός της διημερίδας ήταν να παρουσιαστούν δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων:

α) Του Islands Diversity, το οποίο εστιάζει σε νησιά όπου συνήθως η πρόσβαση είναι πιο δύσκολη και επιχειρεί να συνδέσει τα όσα διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο στις φυσικές επιστήμες, με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού καθώς και την τοπική κοινωνία και

β) Του Go-Lab το οποίο παρέχει μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που εστιάζει στη χρήση εικονικών και απομακρυσμένων εργαστηρίων. Η παραπάνω ψηφιακή πλατφόρμα διαθέτει μια μεγάλη γκάμα εργαστηρίων και πειραματικών διατάξεων καθώς και μια εκτενή συλλογή έτοιμων μαθημάτων (για όλες τις βαθμίδες) που κάνουν χρήση των εργαστηρίων της πλατφόρμας.


Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες ενεπλάκησαν σε μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων, με σκοπό την εξοικείωσή τους με νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και παιδαγωγικές προσεγγίσεις που προωθούν τη διερευνητική μάθηση και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Εισηγητές στη διημερίδα ήταν: η κα Τσουρλιδάκη Ελευθερία και ο κ. Koslowsky Jens εκ μέρους του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής καθώς και ο κ. Κανύχης Παναγιώτης εκ μέρους του 1ου Πειραματικού Δ.Σ Ρόδου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστήμιου Αιγαίου, κ. Αλιβίζος (Λοΐζος) Σοφός.

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την άψογη φιλοξενία και την τεχνική υποστήριξή της, τους εξαιρετικούς ομιλητές και τους συνεργάτες του, χωρίς τους οποίους δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αυτή η εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμη

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ