Βραβεύτηκε ο Ροδίτης φωτογράφος Φίλιππος Αλαφάκης

Βραβεύτηκε ο Ροδίτης φωτογράφος Φίλιππος Αλαφάκης

Βραβεύτηκε ο Ροδίτης φωτογράφος Φίλιππος Αλαφάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2093 ΦΟΡΕΣ

Απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας και τη Sony

Υποστηρίζοντας τις τοπικές φωτογραφικές κοινότητες σε 62 χώρες ανά τον κόσμο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας και η Sony ανακοίνωσαν χθες τους νικητές των Εθνικών Βραβείων για το 2019. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Φίλιππος Αλαφάκης ως αποδέκτης του «Εθνικού Βραβείου» 2019 για την Ελλάδα.

Αναπόσπαστο κομμάτι του υψηλού κύρους και διεθνούς φήμης διαγωνισμού Sony World Photography Awards, το πρόγραμμα των «Εθνικών Βραβείων» αποδεικνύει τη δέσμευση της Sony να υποστηρίξει τα τοπικά φωτογραφικά ταλέντα, αναγνωρίζοντας το έργο των φωτογράφων της χώρας και προάγοντας την προβολή τους παγκοσμίως.

Ο Φίλιππος Αλαφάκης επιλέχθηκε ανώνυμα από την κριτική επιτροπή για τη φωτογραφία «Τα χέρια». Το έργο του αυτό καταγράφει το κρίσιμο εκείνο δευτερόλεπτο, που ένας άνθρωπος βουτά από ένα θαλάσσιο τραμπολίνο σε μία κατάμεστη από κόσμο παραλία στη Ρόδο. Το έργο αυτό ήταν επίσης στη λίστα των φιναλίστ στην κατηγορία «Κίνηση» του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» των Sony World Photography Awards.

Ο κ. Αλαφάκης εργάζεται ως βοηθός φαρμακοποιού και ζει στη Ρόδο. Η φωτογραφία είναι γι’ αυτόν ένα χόμπι, ενώ άρχισε να φωτογραφίζει τοπία και φύση πριν από περίπου 5 χρόνια.

Ο κ. Αλαφάκης σημειώνει πως το ότι κέρδισε το «Εθνικό Βραβείο» ήταν για εκείνον «μεγάλη τιμή» και προσθέτει ότι τράβηξε τη νικήτρια φωτογραφία, θέλοντας να συλλάβει την αντίθεση ανάμεσα στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε πάνω και κάτω από το νερό, γύρω από αυτή τη δημοφιλή κατασκευή που έχει δημιουργηθεί για βουτιές μέσα στη θάλασσα.

Ως νικητής του «Εθνικού Βραβείου» για την Ελλάδα, ο κ. Αλαφάκης πρόκειται να λάβει τον πιο πρόσφατο φωτογραφικό εξοπλισμό από τη Sony. Επιπλέον, η νικήτρια φωτογραφία θα παρουσιαστεί στην Έκθεση των Sony World Photography Awards στο Λονδίνο από τις 18 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου και θα συμπεριληφθεί στο λεύκωμα των Βραβείων για το 2019.

Έχοντας δημιουργηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, τα διεθνώς αναγνωρισμένα Sony World Photography Awards συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους θεσμούς του παγκόσμιου φωτογραφικού ημερολογίου.

Τα Βραβεία βρίσκονται τώρα στον 12ο χρόνο υποστήριξης από τον κύριο χορηγό, την Sony και αποτελούνται από τέσσερις διαγωνισμούς συνολικά: Επαγγελματιών (για μια συλλογή έργων), Ανοιχτός (για μια μεμονωμένη φωτογραφία), Student (για ακαδημαϊκά ιδρύματα) και Νέων (για ηλικίες 12-19 ετών).

Τα αποτελέσματα για τους νικητές των 62 «Εθνικών Βραβείων» και τους νικητές των 10 κατηγοριών για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» ανακοινώθηκαν χθες. Η λίστα με τους φιναλίστ για τον «Διαγωνισμό Επαγγελματιών» και για την κατηγορία Student θα αποκαλυφθεί στις 26 Μαρτίου.
Οι φωτογράφοι της Χρονιάς και οι νικητές του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» θα ανακοινωθούν στις 17 Απριλίου.

(Πηγή: www.businessnews.gr)

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο