Απονομή βεβαιώσεων από τις σχολές χορού Βίκη Φερδεκλή και Μαρί Γκίκα

Μια ξεχωριστή συγκινητική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στις σχολές χορού Βίκη Φερδεκλή και Μαρί Γκίκα το Σάββατο 23/2 στο θέατρο Καλλιπάτειρα των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία.

Οι παραπάνω σχολές ως γνωστόν είναι  πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα του συστήματος κλασικού μπαλέτου «Vaganova» της Κρατικής Ακαδημίας μουσικής και χορού PANCHO VLADIGEROV Σόφιας Βουλγαρίας, οι δε ιδιοκτήτριες-διευθύντριες των σχολών επίσημοι εκπρόσωποι του συστήματος «Vaganova» της παραπάνω Ακαδημίας στο νησί της Ρόδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η εκπρόσωπος του συστήματος στην Ελλάδα κ. ΜΑΡΙ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ (ιδιοκτήτρια της ομώνυμης ερασιτεχνικής και Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού στην Αθήνα) η οποία αφού ενημέρωσε και ανέλυσε στους γονείς τα οφέλη του κλασικού μπαλέτου στα παιδιά με το ρωσικό σύστημα «VAGANOVA», συνεχάρη τις κ. Γκίκα και κ.Φερδεκλή για την άρτια δουλειά που γίνεται στις σχολές τους και την άψογη συνεργασία με την Ακαδημία, απένειμε στις μαθήτριες των σχολών τα Certificates των εξετάσεων του 2018 που έγιναν τον περασμένο Ιουνιο από διμερή επιτροπή της Ακαδημίας PANCHO VLADIGEROV.

Ακολούθησαν χορογραφίες κλασικού και σύγχρονου χορού από τα παιδιά των σχολών τα οποία είχαν την ευκαιρία την Κυριακή 24/2 να παρακολουθήσουν σεμινάριο κλασικού μπαλέτου και καρακτέρ από την ίδια την κ. Μάρι Χατζημιχάλη.