Διετάχθη η αποδέσμευση λογαριασμών εταιρείας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Ρόδου

Διετάχθη η αποδέσμευση λογαριασμών εταιρείας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Ρόδου

Διετάχθη η αποδέσμευση λογαριασμών εταιρείας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1107 ΦΟΡΕΣ

Είχαν δεσμευθεί από τη ΔΟΥ για οφειλές

Μία πολύ σημαντική απόφαση προσωρινής διαταγής εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου και αφορά εταιρεία ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού μας, οι λογαριασμοί της οποίας είχαν δεσμευθεί από την εφορία!

Για πρώτη φορά, το δικαστήριο χορήγησε προσωρινή διαταγή με την οποία όχι απλώς αναστέλλεται η εκτέλεση των κατασχετηρίων που ηλεκτρονικά κοινοποιεί η ΑΑΔΕ (ΔΟΥ) στις Τράπεζες, αλλά επιπλέον διατάσσεται και η αποδέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις αρχές του νέου έτους οι εκπρόσωποι της εταιρείας διαπίστωσαν ότι όλοι τους οι λογαριασμοί είχαν δεσμευθεί από την εφορία. Μάλιστα η ενέργεια αυτή είχε γίνει από τον Οκτώβριο του 2018.

Ωστόσο καθώς δεν είχαν λάβει καμία ειδοποίηση προηγουμένως ή ενημέρωση, διαπίστωσαν τι είχε συμβεί αρκετούς μήνες αργότερα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας προσέφυγαν διά της δικηγορικής εταιρείας Μηνά Τσέρκη και της συνεργάτιδάς της δικηγόρου κ. Κατερίνας Νοτοπούλου, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, καταθέτοντας αίτηση αναστολής εκτελέσεως αλλά και ανακοπή και ζητώντας παράλληλα την έκδοση προσωρινής διαταγής, περί αναστολής εκτελέσεως, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης που έχουν καταθέσει.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου έκανε δεκτό το αίτημα και με την απόφασή του όχι μόνο αναστέλλει τα κατασχετήρια αλλά διατάσσει και την αποδέσμευση όλων των λογαριασμών που είχαν δεσμευθεί από την εφορία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται μεταξύ άλλων στις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, αν δεν αρθούν οι κατασχέσεις θα υπάρξουν αλυσιδωτές συνέπειες κατάρρευσης της εταιρείας και κατά συνέπεια και των επιχειρήσεων που αυτή περιλαμβάνει, συμπαρασύροντας μαζί και άλλες συνδεόμενες επιχειρήσεις και προμηθευτές.

Παράλληλα επειδή σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινάει η νέα τουριστική περίοδος, στην περίπτωση που ισχύσουν τα παραπάνω, θα υπάρχουν συνέπειες και για το μεγάλο αριθμό προσωπικού που απασχολείται στις εν λόγω επιχειρήσεις αλλά και στις οικογένειές τους καθώς θα πρέπει να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο