Τον Ιούλιο  οι ψεκασμοί  για τον δάκο στα Δωδεκάνησα

Μέσα στον Ιούλιο θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν οι ψεκασμοί στα νησιά της Δωδεκανήσου για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

Μάλιστα η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συζήτησε το θέμα στην τελευταία της συνεδρίαση κατά την οποία αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται για την πραγματοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα αφού έγινε η δέσμευση του ποσού που ανέρχεται σε περίπου 270.000 ευρώ, εγκρίθηκαν οι όροι διεξαγωγής του διαγωνισμού και άμεσα, δηλαδή μέσα στο Μάρτιο θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Φιλήμονας Ζαννετίδης, στόχος είναι να γίνουν οι ψεκασμοί όσο το δυνατόν συντομότερα, ακόμα και στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, με την προϋπόθεση να έχει προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό μέχρι τότε.

Γι’ αυτό και ξεκινά η διαδικασία νωρίς ώστε να γίνουν οι ψεκασμοί της δακοκτονίας, όσο το δυνατόν συντομότερα, κάτι που θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του δάκου.

Επίσης ο κ. Ζαννετίδης, τόνισε ότι το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο και ημερίδα για τον αλιευτικό τουρισμό, σε συνεργασία με το σύλλογο των αλιέων της περιοχής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου στο τέλος Μαρτίου, ενώ μετά τη Ρόδο θα διοργανωθεί και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων σε μία προσπάθεια να αναδειχτεί ο εναλλακτικός τουρισμός στα νησιά μας.