Ασφυκτική πίεση σε 82χρονη Ροδίτισσα  για χρέος στη ΔΕΗ 370 ευρώ

Τον... Θεό τους δεν έχουν, όπως κατήγγειλε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» συμπολίτης μας, εκείνοι που αποφάσισαν να βάλουν στο «κάδρο» των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος και των νομικών κυρώσεων, υπερήλικους οφειλέτες με ποσό της τάξης μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κος Μιχάλης Κλαδίτης χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική αυτή που ακολουθείται σε βάρος της μητέρας του, ηλικίας 82 ετών η οποία κατοικεί στην πόλη της Ρόδου.

«Δεν έχουν το Θεό τους – σημείωσε. Το χρέος φθάνει συνολικά τα 370 ευρώ όπως φαίνεται από το έγγραφο που σας έδειξα. Δεν είναι δυνατόν να στέλνουν ειδοποιητήρια απειλητικά και να τηλεφωνούν απανωτά για ένα  τέτοιο χρέος στην υπερήλικη μητέρα μου.

Όντως έχει λήξει ο λογαριασμός. Δεν μπορέσαμε να τον τακτοποιήσουμε. Δεν ξέρουν ότι εδώ στα ακριτικά νησιά ο κόσμος εργάζεται ελάχιστους μήνες το χρόνο; Δεν ξέρουν πόσο δύσκολα βγάζουμε το χειμώνα; Γιατί συμπεριφέρονται έτσι, λες και έχουμε χρήματα και από βίτσιο δεν  πληρώνουμε;

Εμείς νομίζουν ότι θέλουμε να χρωστάμε; Δεν θέλουμε, αλλά δυστυχώς εκεί μας κατάντησαν. Δηλαδή αφού δεν έχουμε, τι πρέπει να κάνουμε; Και στο κάτω κάτω, είναι δυνατό για 370 ευρώ να κάνουν όλα αυτά; Πιο πολλά θα ξοδεύουν στα τηλέφωνα και στους δικηγόρους να μας απειλούν και να μας φοβίζουν. Δεν το καταλαβαίνουν»; κατέληξε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες  η ΔΕΗ επιστρατεύει κάθε είδους μέσα εναντίον πελάτη-οφειλέτη της ακόμα και για τέτοια... υπέρογκα ποσά:  Διακοπή παροχής, καταγγελία σύμβασης, δικαστικές διώξεις, κατάσχεση και γιατί όχι και πλειστηριασμός...!

Και δυστυχώς, ακόμα και για οφειλέτες που δεν κατάφεραν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους ακόμα και για μερικούς μήνες.